Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Forszmak lubelski

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Kiełbasa wędzona
100 g
Szynka w plasterkach
1 kg
Karkówka
2 
Ogórek kiszony
2 
Ogórki konserwowe
2 łyżek
Przecier pomidorowy
2 łyżek
Kwaśna śmietana
3 
Liść laurowy
5 kulek
Ziele angielskie
0.5 łyżka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Cebula
1 l
Woda
2 łyżek
Mąka
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.89 g
Białko
22.45 g
Węglowodany
4.96 g
Wartość energetyczna
229.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
1 min
Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania.
Krok 2
3 min
Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju.
Krok 3
5 min
Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu.
Krok 4
1 min
Do wędliny dodajemy cebulę.
Krok 5
1 min
Oprószamy wszystko mąką.
Krok 6
1 min
Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe.
Krok 7
60 min
Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.
Krok 8
10 min
Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną. Energicznie mieszamy, zagotowujemy i mamy gotowe danie.
Forszmak lubelski

Krok 1 z 8

Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania.

Forszmak lubelski

Krok 2 z 8

Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju.

Forszmak lubelski

Krok 3 z 8

Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu.

Forszmak lubelski

Krok 4 z 8

Do wędliny dodajemy cebulę.

Forszmak lubelski

Krok 5 z 8

Oprószamy wszystko mąką.

Forszmak lubelski

Krok 6 z 8

Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe.

Forszmak lubelski

Krok 7 z 8

Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.

Forszmak lubelski

Krok 8 z 8

Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną. Energicznie mieszamy, zagotowujemy i mamy gotowe danie.

Forszmak lubelski to rodzaj gulaszu, który przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom mięsa, jako że zupę gotujemy nie tylko z dodatkiem podsmażonej wędliny, ale także kiełbasy wędzonej i soczystej karkówki. Sycący forszmak lubelski gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem aromatycznych przypraw – ziela angielskiego, liści laurowych i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do całości dodajemy też ogórki kiszone i konserwowe, przecier pomidorowy, a na końcu gulasz zabielamy śmietaną. Forszmak lubelski podawaj z ulubionym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika