Forszmak lubelski
82min
Łatwy
100 g
Kiełbasa wędzona
100 g
Szynka w plasterkach
1 kg
Karkówka
2
Ogórek kiszony
2
Ogórki konserwowe
2 kostek
2 łyżek
Przecier pomidorowy
2 łyżek
Kwaśna śmietana
3
Liść laurowy
5 kulek
Ziele angielskie
0.5 łyżka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1
Cebula
1 l
Woda
2 łyżek
Mąka
2 łyżek
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
22.27 g
Węglowodany
4.6 g
Tłuszcze
12.42 g
Wartość energetyczna
223.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
82 min
Krok 1
1 min
Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania.
Krok 2
3 min
Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju.
Krok 3
5 min
Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu.
Krok 4
1 min
Do wędliny dodajemy cebulę.
Krok 5
1 min
Oprószamy wszystko mąką.
Krok 6
1 min
Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe.
Krok 7
60 min
Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.
Krok 8
10 min
Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną. Energicznie mieszamy, zagotowujemy i mamy gotowe danie.
Forszmak lubelski to rodzaj gulaszu, który przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom mięsa, jako że zupę gotujemy nie tylko z dodatkiem podsmażonej wędliny, ale także kiełbasy wędzonej i soczystej karkówki. Sycący forszmak lubelski gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem aromatycznych przypraw – ziela angielskiego, liści laurowych i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do całości dodajemy też ogórki kiszone i konserwowe, przecier pomidorowy, a na końcu gulasz zabielamy śmietaną. Forszmak lubelski podawaj z ulubionym pieczywem.
Komentarze 0