Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Forszmak lubelski
Dodaj do CookBook

Forszmak lubelski

(0)
1 godz 22 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest IZABELA29
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Kiełbasa wędzona
100  g
Szynka w plasterkach
1  kg
Karkówka
2 
Ogórek kiszony
2 
Ogórki konserwowe
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
2  łyżek
Przecier pomidorowy
2  łyżek
Kwaśna śmietana
3 
Liść laurowy
5  kulek
Ziele angielskie
0.5  łyżka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Cebula
1  l
Woda
2  łyżek
Mąka
2  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.6 g
Wartość energetyczna
223.6 kcal
Tłuszcze
12.4 g
Białko
22.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Forszmak lubelski to rodzaj gulaszu, który przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom mięsa, jako że zupę gotujemy nie tylko z dodatkiem podsmażonej wędliny, ale także kiełbasy wędzonej i soczystej karkówki. Sycący forszmak lubelski gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem aromatycznych przypraw – ziela angielskiego, liści laurowych i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do całości dodajemy też ogórki kiszone i konserwowe, przecier pomidorowy, a na końcu gulasz zabielamy śmietaną. Forszmak lubelski podawaj z ulubionym pieczywem.

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    1 min
    Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania.
  • Krok 2

    3 min
    Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju.
  • Krok 3

    5 min
    Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu.
  • Krok 4

    1 min
    Do wędliny dodajemy cebulę.
  • Krok 5

    1 min
    Oprószamy wszystko mąką.
  • Krok 6

    1 min
    Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe.
  • Krok 7

    60 min
    Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.
  • Krok 8

    10 min
    Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną. Energicznie mieszamy, zagotowujemy i mamy gotowe danie.
Forszmak lubelski

Krok 1 z 8

Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania.

Forszmak lubelski

Krok 2 z 8

Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju.

Forszmak lubelski

Krok 3 z 8

Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu.

Forszmak lubelski

Krok 4 z 8

Do wędliny dodajemy cebulę.

Forszmak lubelski

Krok 5 z 8

Oprószamy wszystko mąką.

Forszmak lubelski

Krok 6 z 8

Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe.

Forszmak lubelski

Krok 7 z 8

Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.

Forszmak lubelski

Krok 8 z 8

Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną. Energicznie mieszamy, zagotowujemy i mamy gotowe danie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Impreza
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Forszmak

    Forszmak

    1 godz 6 min Łatwy
  • Forszmak królewski

    Forszmak królewski

    15 godz 30 min Łatwy
  • Forszmak z kurczaka

    Forszmak z kurczaka

    1 godz 8 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu