Forszmak
66min
Łatwy
1 kostka
1 trochę
200 g
Ogórek kiszony
700 g
Schab wędzony
200 g
Boczek wędzony
200 g
Kiełbasa drobiowa
30 g
Koncentrat pomidorowy
3 łyżek
Śmietana 12%
1
Cebula
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Smalec
1 łyżka
Masło
1 trochę
Słodka papryka
.
Wartości odżywcze
Białko
55.52 g
Węglowodany
16.76 g
Tłuszcze
41.14 g
Wartość energetyczna
661.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
66 min
Krok 1
10 min
Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Krok 3
30 min
W dużym garnku jednocześnie zagotuj rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Maggi.
Krok 4
10 min
Dodaj ogórki kiszone, pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.
Krok 5
5 min
Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 6
1 min
Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.
Dla wielbicieli mięs proponujemy miks wędzonego schabu, boczku i kiełbaski, w aromatycznym bulionie drobiowym. Już sam zapach przyciągnie domowników do kuchni. Jako przekąska, forszmak najlepiej smakuje z pieczywem, jako drugie danie jednak podawaj go z ryżem. Pycha!
Komentarze 0