Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.
Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
W dużym garnku jednocześnie zagotuj rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Maggi.
Dodaj ogórki kiszone, pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.
Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.