Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Forszmak

0
66 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
WINIARY Rosół drobiowy
200 g
Ogórek kiszony
700 g
Schab wędzony
200 g
Boczek wędzony
200 g
Kiełbasa drobiowa
30 g
Koncentrat pomidorowy
3 łyżek
Śmietana 12%
1 
Cebula
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Smalec
1 łyżka
Masło
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
661.49 kcal
Białko
55.52 g
Węglowodany
16.76 g
Tłuszcze
41.14 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

66 min
Krok 1
10 min
Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Krok 3
30 min
W dużym garnku jednocześnie zagotuj rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Maggi.
Krok 4
10 min
Dodaj ogórki kiszone, pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.
Krok 5
5 min
Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 6
1 min
Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.
Forszmak

Krok 1 z 6

Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.

Forszmak

Krok 2 z 6

Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

Forszmak

Krok 3 z 6

W dużym garnku jednocześnie zagotuj rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Maggi.

Forszmak

Krok 4 z 6

Dodaj ogórki kiszone, pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.

Forszmak

Krok 5 z 6

Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Forszmak

Krok 6 z 6

Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.

Dla wielbicieli mięs proponujemy miks wędzonego schabu, boczku i kiełbaski, w aromatycznym bulionie drobiowym. Już sam zapach przyciągnie domowników do kuchni. Jako przekąska, forszmak najlepiej smakuje z pieczywem, jako drugie danie jednak podawaj go z ryżem. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika