Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Domowy rosół z wołowiny

Domowy rosół z wołowiny

(0)
2 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
300  g
Rostbef
1  kg
Drobiowa porcja rosołowa
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
6  kawałków
Pieprz czarny
trochę
Oregano
trochę
Sól
1  opakowanie
Makaron
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
34.84 g
Węglowodany
35.15 g
Tłuszcze
17.48 g
Wartość energetyczna
412.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Domowy rosół z wołowiny i kury rosołowej jest dobrym daniem nie tylko podczas męczącego przeziębienia, ale również na co dzień.

Mamy dla Ciebie przepis na rosół uniwersalny, który możesz podawać z dowolnym makaronem, domowymi kluskami czy ryżem. Przyprawa w płynie MAGGI podkreśla jego walory smakowe, podobnie jak idealna kompozycja warzyw z dodatkiem świeżego oregano. Podawaj z pokrojoną cienko marchewką - wcześniej ugotowaną.

Przygotowanie

160 min
  • Krok 1

    90 min
    Do większego garnka wlej zimną wodę (ok. 3 l) i włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.
  • Krok 2

    60 min
    Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).
  • Krok 3

    10 min
    Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.
Domowy rosół z wołowiny

Krok 1 z 3

Do większego garnka wlej zimną wodę (ok. 3 l) i włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.

Domowy rosół z wołowiny

Krok 2 z 3

Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).

Domowy rosół z wołowiny

Krok 3 z 3

Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Makaron
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Czernina. Kontrowersyjna, a czy smaczna?

    Czernina. Kontrowersyjna, a czy smaczna?

    2 godz 58 min Trudny
  • Rosół z makaronem

    Rosół z makaronem

    1 godz 1 min Łatwy
  • Galareta wieprzowa

    Galareta wieprzowa

    3 godz 45 min Łatwy
  • Barszcz czerwony czysty

    Barszcz czerwony czysty

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu