Domowy rosół z wołowiny
160min
Łatwy
1 łyżka
300 g
Rostbef
1 kg
Drobiowa porcja rosołowa
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
0.25
Seler naciowy
1
Por (biała część)
1
Cebula
6 kawałków
Pieprz czarny
1 trochę
Oregano
1 trochę
Sól
1 opakowanie
Makaron
.
Wartości odżywcze
Białko
34.84 g
Węglowodany
35.15 g
Tłuszcze
17.48 g
Wartość energetyczna
412.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
160 min
Krok 1
90 min
Do większego garnka wlej zimną wodę (ok. 3 l) i włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.
Krok 2
60 min
Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).
Krok 3
10 min
Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.
Domowy rosół z wołowiny i kury rosołowej jest dobrym daniem nie tylko podczas męczącego przeziębienia, ale również na co dzień.
Mamy dla Ciebie przepis na rosół uniwersalny, który możesz podawać z dowolnym makaronem, domowymi kluskami czy ryżem. Przyprawa w płynie MAGGI podkreśla jego walory smakowe, podobnie jak idealna kompozycja warzyw z dodatkiem świeżego oregano. Podawaj z pokrojoną cienko marchewką - wcześniej ugotowaną.
Komentarze 0