Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy rosół z wołowiny

(0)
2 godz 40 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Rostbef
1  kg
Drobiowa porcja rosołowa
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
6  kawałków
Pieprz czarny
trochę
Oregano
trochę
Sól
1  opakowanie
Makaron

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.84 g
Węglowodany
35.15 g
Tłuszcze
17.48 g
Wartość energetyczna
412.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

160 min
Krok 1
90 min
Do większego garnka wlej zimną wodę (ok. 3 l) i włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.
Krok 2
60 min
Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).
Krok 3
10 min
Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.
Domowy rosół z wołowiny

Krok 1 z 3

Do większego garnka wlej zimną wodę (ok. 3 l) i włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.

Domowy rosół z wołowiny

Krok 2 z 3

Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).

Domowy rosół z wołowiny

Krok 3 z 3

Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.


Domowy rosół z wołowiny i kury rosołowej jest dobrym daniem nie tylko podczas męczącego przeziębienia, ale również na co dzień.

Mamy dla Ciebie przepis na rosół uniwersalny, który możesz podawać z dowolnym makaronem, domowymi kluskami czy ryżem. Przyprawa w płynie MAGGI podkreśla jego walory smakowe, podobnie jak idealna kompozycja warzyw z dodatkiem świeżego oregano. Podawaj z pokrojoną cienko marchewką - wcześniej ugotowaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha