Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosół z kluseczkami

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Udo indyka
30 g
Por (biała część)
150 g
Kalafior
2 płaskich łyżek
Pietruszka
2 płaskich łyżek
Mąka pszenna
1 
Jajko
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
233.74 kcal
Tłuszcze
11.12 g
Białko
27.5 g
Węglowodany
3.95 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
53 min
Mięso zalej wodą, dodaj Rosół drobiowy z włoszczyzną Domowa Kuchnia WINIARY i gotuj około 50 minut.
Krok 2
10 min
Mięso wyjmij i pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Por pokrój w krążki, a kalafior podziel na różyczki.
Krok 4
20 min
Przecedź wywar, następnie dodaj por, kalafior i mięso. Wszystko gotuj następne 10-15 minut.
Krok 5
25 min
Z mąki, jajka i szczypty soli przygotuj ciasto na kluseczki. Do wrzącego rosołu wrzucaj uformowane łyżeczką małe kluseczki, a następnie gotuj 2-3 minuty.
Krok 6
2 min
Rosół podawaj z kluseczkami. Udekoruj danie natką pietruszki.
Rosół z kluseczkami

Krok 1 z 6

Mięso zalej wodą, dodaj Rosół drobiowy z włoszczyzną Domowa Kuchnia WINIARY i gotuj około 50 minut.

Rosół z kluseczkami

Krok 2 z 6

Mięso wyjmij i pokrój w kostkę.

Rosół z kluseczkami

Krok 3 z 6

Por pokrój w krążki, a kalafior podziel na różyczki.

Rosół z kluseczkami

Krok 4 z 6

Przecedź wywar, następnie dodaj por, kalafior i mięso. Wszystko gotuj następne 10-15 minut.

Rosół z kluseczkami

Krok 5 z 6

Z mąki, jajka i szczypty soli przygotuj ciasto na kluseczki. Do wrzącego rosołu wrzucaj uformowane łyżeczką małe kluseczki, a następnie gotuj 2-3 minuty.

Rosół z kluseczkami

Krok 6 z 6

Rosół podawaj z kluseczkami. Udekoruj danie natką pietruszki.

Smak domowego, aromatycznego rosołu jest nie do zastąpienia. Tę pyszną zupę można przyrządzić na wiele sposobów i za każdym razem smakuje wyśmienicie. Jeśli do naszego rosołu z kluseczkami dodasz różyczki kalafiora oraz por, otrzymasz pożywny i sycący posiłek, który z powodzeniem zastąpi danie główne. Sprawdź, jak szybko i prosto przyrządzić pyszny rosół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika