Rosół z kluseczkami
120min
Łatwy
2 kostek
500 g
Udo indyka
30 g
Por (biała część)
150 g
Kalafior
2 płaskich łyżek
Pietruszka
2 płaskich łyżek
Mąka pszenna
1
Jajko
1 szczypta
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
27.5 g
Węglowodany
3.95 g
Tłuszcze
11.12 g
Wartość energetyczna
233.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
120 min
Krok 1
53 min
Mięso zalej wodą, dodaj Rosół drobiowy z włoszczyzną Domowa Kuchnia WINIARY i gotuj około 50 minut.
Krok 2
10 min
Mięso wyjmij i pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Por pokrój w krążki, a kalafior podziel na różyczki.
Krok 4
20 min
Przecedź wywar, następnie dodaj por, kalafior i mięso. Wszystko gotuj następne 10-15 minut.
Krok 5
25 min
Z mąki, jajka i szczypty soli przygotuj ciasto na kluseczki. Do wrzącego rosołu wrzucaj uformowane łyżeczką małe kluseczki, a następnie gotuj 2-3 minuty.
Krok 6
2 min
Rosół podawaj z kluseczkami. Udekoruj danie natką pietruszki.
Smak domowego, aromatycznego rosołu jest nie do zastąpienia. Tę pyszną zupę można przyrządzić na wiele sposobów i za każdym razem smakuje wyśmienicie. Jeśli do naszego rosołu z kluseczkami dodasz różyczki kalafiora oraz por, otrzymasz pożywny i sycący posiłek, który z powodzeniem zastąpi danie główne. Sprawdź, jak szybko i prosto przyrządzić pyszny rosół.
Komentarze 0