Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rosół po staropolsku
Dodaj do CookBook

Rosół po staropolsku

(1)
50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
2  łyżek
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
0.5 
Kurczak
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
trochę
Por (biała część)
trochę
Seler naciowy
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
5  l
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.1 g
Wartość energetyczna
105 kcal
Tłuszcze
6.7 g
Białko
8.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rosół po staropolsku świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad w gronie najbliższych. Zobacz, jak wykorzystać Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY i Przyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY do stworzenia domowego rosołu. Danie podawaj z makaronem.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Do garnka z wodą wkładamy umytego kurczaka i zalewamy wodą. Zagotowujemy wywar.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulkę obsmażamy. Dodajemy z pozostałymi warzywami do wywaru.
  • Krok 3

    0 min
    Gotujemy makaron.
  • Krok 4

    3 min
    Do rosołu dodajemy kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszcza dodajemy sól i pieprz.
  • Krok 5

    2 min
    Pod koniec gotowania dodajemy przyprawe WINIARY. Zagotowujemy rosół.
  • Krok 6

    5 min
    Szykujemy talerz i nakładamy do niego ugotowany makaron. Nalewamy rosół do przyszykowanego talerza.
  • Krok 7

    1 min
    Propozycja podania.
Rosół po staropolsku

Krok 1 z 7

Do garnka z wodą wkładamy umytego kurczaka i zalewamy wodą. Zagotowujemy wywar.

Rosół po staropolsku

Krok 2 z 7

Cebulkę obsmażamy. Dodajemy z pozostałymi warzywami do wywaru.

Rosół po staropolsku

Krok 3 z 7

Gotujemy makaron.

Rosół po staropolsku

Krok 4 z 7

Do rosołu dodajemy kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszcza dodajemy sól i pieprz.

Rosół po staropolsku

Krok 5 z 7

Pod koniec gotowania dodajemy przyprawe WINIARY. Zagotowujemy rosół.

Rosół po staropolsku

Krok 6 z 7

Szykujemy talerz i nakładamy do niego ugotowany makaron. Nalewamy rosół do przyszykowanego talerza.

Rosół po staropolsku

Krok 7 z 7

Propozycja podania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Jurek

Z cyklu: jak spieprzyć prawdziwy rosół.
Anonim (niezweryfikowany) 04/25/2021-01:18 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 07/06/2021-04:50 CEST
Jurku, daj znać, co moglibyśmy poprawić. Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rosół z gęsi - przepis na smaczny rosół z gęsiny

    Rosół z gęsi - przepis na smaczny rosół z gęsiny

    2 godz 37 min Łatwy
  • Domowy makaron do rosołu

    Domowy makaron do rosołu

    37 min Średni
  • Zupa Phở – czyli wietnamski rosół

    Zupa Phở – czyli wietnamski rosół

    4 godz 13 min Trudny
  • Rozgrzewający rosół na wołowinie z bezglutenowym makaronem

    Rozgrzewający rosół na wołowinie z bezglutenowym makaronem

    3 godz 13 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu