Rosół po staropolsku
50min
Łatwy
0.5
Kurczak
2
Marchewka
1
Pietruszka
1 trochę
Por (biała część)
1 trochę
Seler naciowy
1
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
5 l
Woda
.
Wartości odżywcze
Białko
6.7 g
Węglowodany
1.69 g
Tłuszcze
5.38 g
Wartość energetyczna
84.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Do garnka z wodą wkładamy umytego kurczaka i zalewamy wodą. Zagotowujemy wywar.
Krok 2
5 min
Cebulkę obsmażamy. Dodajemy z pozostałymi warzywami do wywaru.
Krok 3
0 min
Gotujemy makaron.
Krok 4
3 min
Do rosołu dodajemy kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszcza dodajemy sól i pieprz.
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawe WINIARY. Zagotowujemy rosół.
Krok 6
5 min
Szykujemy talerz i nakładamy do niego ugotowany makaron. Nalewamy rosół do przyszykowanego talerza.
Krok 7
1 min
Propozycja podania.
Rosół po staropolsku świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad w gronie najbliższych. Zobacz, jak wykorzystać Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY i Przyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY do stworzenia domowego rosołu. Danie podawaj z makaronem.
Komentarze 0