Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosół po staropolsku

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
15 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Kurczak
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
1 trochę
Por (biała część)
1 trochę
Seler naciowy
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
5 l
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.69 g
Tłuszcze
5.38 g
Białko
6.7 g
Wartość energetyczna
84.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Do garnka z wodą wkładamy umytego kurczaka i zalewamy wodą. Zagotowujemy wywar.
Krok 2
5 min
Cebulkę obsmażamy. Dodajemy z pozostałymi warzywami do wywaru.
Krok 3
0 min
Gotujemy makaron.
Krok 4
3 min
Do rosołu dodajemy kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszcza dodajemy sól i pieprz.
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawe WINIARY. Zagotowujemy rosół.
Krok 6
5 min
Szykujemy talerz i nakładamy do niego ugotowany makaron. Nalewamy rosół do przyszykowanego talerza.
Krok 7
1 min
Propozycja podania.
Rosół po staropolsku

Krok 1 z 7

Do garnka z wodą wkładamy umytego kurczaka i zalewamy wodą. Zagotowujemy wywar.

Rosół po staropolsku

Krok 2 z 7

Cebulkę obsmażamy. Dodajemy z pozostałymi warzywami do wywaru.

Rosół po staropolsku

Krok 3 z 7

Gotujemy makaron.

Rosół po staropolsku

Krok 4 z 7

Do rosołu dodajemy kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszcza dodajemy sól i pieprz.

Rosół po staropolsku

Krok 5 z 7

Pod koniec gotowania dodajemy przyprawe WINIARY. Zagotowujemy rosół.

Rosół po staropolsku

Krok 6 z 7

Szykujemy talerz i nakładamy do niego ugotowany makaron. Nalewamy rosół do przyszykowanego talerza.

Rosół po staropolsku

Krok 7 z 7

Propozycja podania.

Rosół po staropolsku świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad w gronie najbliższych. Zobacz, jak wykorzystać Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY i Przyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY do stworzenia domowego rosołu. Danie podawaj z makaronem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika