Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz więcej przepisów na zupy z ryżem? Mogą zainteresować cię te zupy:
Mięso umyć i obrać.
Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniejsze części.
Tak przygotowane warzywa oraz mięso zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na małym ogniu przez ok. 1,5 h – ważne, aby rosół gotował się na wolnym ogniu. Po ok. 40 minutach gotowania dodać domowy susz, ziele angielskie oraz liść laurowy. W międzyczasie, w osobnym garnku ugotować ryż. Posiekać koperek – cześć dodać do zupy, resztę zostawić do dekoracji.
Pod koniec gotowania rosół przecedzić. Ugotowane mięso, marchewki i pietruszki pokroić i dodać do zupy.
Dodać lubczyk oraz różyczki kalafiora, gotować jeszcze przez ok.10 minut – aż kalafior zmięknie.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dietetyczny rosół podawać gorący, z porcją ryżu, udekorowany koperkiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0