Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chudy, dietetyczny rosół na mięsie drobiowym to idealna propozycja dla wszystkich, którzy są akurat na lekkostrawnej diecie lub mają ochotę na alternatywę dla zwykle dosyć tłustej, niedzielnej klasyki. Tym razem zamiast ok, w zupie pływają oczka. Dietetyczny
rosół przygotowany na bazie domowego suszu, na który przepis znajdziecie
u nas na blogu, z dodatkiem kalafiora i brązowego ryżu, to także idealna propozycja dla najmłodszych. Rosół rozgrzewa i zaspokaja apetyt. Będąc na diecie wcale nie trzeba z niego rezygnować, wystarczy tylko nieco pokombinować!
Szukasz więcej przepisów na zupy z ryżem? Mogą zainteresować cię te zupy:
Tak przygotowane warzywa oraz mięso zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na małym ogniu przez ok. 1,5 h – ważne, aby rosół gotował się na wolnym ogniu. Po ok. 40 minutach gotowania dodać domowy susz, ziele angielskie oraz liść laurowy. W międzyczasie, w osobnym garnku ugotować ryż. Posiekać koperek – cześć dodać do zupy, resztę zostawić do dekoracji.
Krok 4
5 min
Pod koniec gotowania rosół przecedzić. Ugotowane mięso, marchewki i pietruszki pokroić i dodać do zupy.
Krok 5
10 min
Dodać lubczyk oraz różyczki kalafiora, gotować jeszcze przez ok.10 minut – aż kalafior zmięknie.
Krok 6
1 min
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
1 min
Dietetyczny rosół podawać gorący, z porcją ryżu, udekorowany koperkiem.
Krok 1
z
7
Mięso umyć i obrać.
Krok 2
z
7
Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniejsze części.
Krok 3
z
7
Tak przygotowane warzywa oraz mięso zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na małym ogniu przez ok. 1,5 h – ważne, aby rosół gotował się na wolnym ogniu. Po ok. 40 minutach gotowania dodać domowy susz, ziele angielskie oraz liść laurowy. W międzyczasie, w osobnym garnku ugotować ryż. Posiekać koperek – cześć dodać do zupy, resztę zostawić do dekoracji.
Krok 4
z
7
Pod koniec gotowania rosół przecedzić. Ugotowane mięso, marchewki i pietruszki pokroić i dodać do zupy.
Krok 5
z
7
Dodać lubczyk oraz różyczki kalafiora, gotować jeszcze przez ok.10 minut – aż kalafior zmięknie.
Krok 6
z
7
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
z
7
Dietetyczny rosół podawać gorący, z porcją ryżu, udekorowany koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0