Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz więcej przepisów na zupy z ryżem? Mogą zainteresować cię te zupy:
Mięso umyć i obrać.
Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniejsze części.
Tak przygotowane warzywa oraz mięso zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na małym ogniu przez ok. 1,5 h – ważne, aby rosół gotował się na wolnym ogniu. Po ok. 40 minutach gotowania dodać domowy susz, ziele angielskie oraz liść laurowy. W międzyczasie, w osobnym garnku ugotować ryż. Posiekać koperek – cześć dodać do zupy, resztę zostawić do dekoracji.
Pod koniec gotowania rosół przecedzić. Ugotowane mięso, marchewki i pietruszki pokroić i dodać do zupy.
Dodać lubczyk oraz różyczki kalafiora, gotować jeszcze przez ok.10 minut – aż kalafior zmięknie.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dietetyczny rosół podawać gorący, z porcją ryżu, udekorowany koperkiem.
Co to jest