Zupa ogórkowa z kabanosami
41min
Średni
1 szklanka
1 trochę
Olej rzepakowy (do smażenia)
200 g
Włoszczyzna
250 g
Ziemniaki
300 g
Ogórek kiszony
2 łyżek
Kasza manna
200 g
Kabanosy wołowe
1 pęczek
Koperek Świeży
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Śmietana 12%
.
Wartości odżywcze
Węglowodany
13.51 g
Wartość energetyczna
341.99 kcal
Białko
9.42 g
Tłuszcze
23.61 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
15 min
W dużym rondlu rozgrzej olej, po czym dodaj włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Krok 2
15 min
Warzywa zalej bulionem na żeberkach WINIARY oraz ok. 3 szklankami wody. Duś całość do miękkości warzyw, ok. 15 minut.
Krok 3
5 min
Dodaj Krajankę ogórkową WINIARY, tarte ogórki oraz kaszę manną. Zagotuj, po czym wmieszaj pokrojone na cienkie talarki kabanosy.
Krok 4
1 min
Dopraw zupę do smaku drobno posiekanym koperkiem oraz świeżo mielonym pieprzem. W razie potrzeby dodaj nieco wody.
Krok 5
5 min
Przed samym podaniem zabiel zupę śmietanką – w garnku lub bezpośrednio na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Zupa ogórkowa z kabanosami zamiast boczku czy pulpetów z mięsa mielonego to też ciekawa wariacja przepisu na tradycyjną ogórkową! Aby ogórkowej niczego nie brakowało pod względem smaku, możesz użyć nie tylko Krajanki Ogórkowej WINIARY (koncentratu z najlepszymi przyprawami!), ale też Bulionu na żeberkach WINIARY, w którym ugotujesz włoszczyznę, aby warzywa przesiąkły bogatym smakiem i aromatem. Ogórkową zabiel śmietanką według upodobań gości.
Komentarze 0