Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa ogórkowa z kabanosami

(0)
41min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest WINIARY
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
Olej rzepakowy (do smażenia)
200  g
Włoszczyzna
250  g
Ziemniaki
300  g
Ogórek kiszony
2  łyżek
Kasza manna
200  g
Kabanosy wołowe
1  pęczek
Koperek Świeży
trochę
Pieprz czarny
trochę
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.42 g
Węglowodany
13.51 g
Tłuszcze
23.61 g
Wartość energetyczna
341.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
15 min
W dużym rondlu rozgrzej olej, po czym dodaj włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
Krok 2
15 min
Warzywa zalej bulionem na żeberkach WINIARY oraz ok. 3 szklankami wody. Duś całość do miękkości warzyw, ok. 15 minut.
Krok 3
5 min
Dodaj Krajankę ogórkową WINIARY, tarte ogórki oraz kaszę manną. Zagotuj, po czym wmieszaj pokrojone na cienkie talarki kabanosy.
Krok 4
1 min
Dopraw zupę do smaku drobno posiekanym koperkiem oraz świeżo mielonym pieprzem. W razie potrzeby dodaj nieco wody.
Krok 5
5 min
Przed samym podaniem zabiel zupę śmietanką – w garnku lub bezpośrednio na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.
Zupa ogórkowa z kabanosami

Krok 1 z 5

W dużym rondlu rozgrzej olej, po czym dodaj włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.

Zupa ogórkowa z kabanosami

Krok 2 z 5

Warzywa zalej bulionem na żeberkach WINIARY oraz ok. 3 szklankami wody. Duś całość do miękkości warzyw, ok. 15 minut.

Zupa ogórkowa z kabanosami

Krok 3 z 5

Dodaj Krajankę ogórkową WINIARY, tarte ogórki oraz kaszę manną. Zagotuj, po czym wmieszaj pokrojone na cienkie talarki kabanosy.

Zupa ogórkowa z kabanosami

Krok 4 z 5

Dopraw zupę do smaku drobno posiekanym koperkiem oraz świeżo mielonym pieprzem. W razie potrzeby dodaj nieco wody.

Zupa ogórkowa z kabanosami

Krok 5 z 5

Przed samym podaniem zabiel zupę śmietanką – w garnku lub bezpośrednio na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.

Zupa ogórkowa z kabanosami zamiast boczku czy pulpetów z mięsa mielonego to też ciekawa wariacja przepisu na tradycyjną ogórkową! Aby ogórkowej niczego nie brakowało pod względem smaku, możesz użyć nie tylko Krajanki Ogórkowej WINIARY (koncentratu z najlepszymi przyprawami!), ale też Bulionu na żeberkach WINIARY, w którym ugotujesz włoszczyznę, aby warzywa przesiąkły bogatym smakiem i aromatem. Ogórkową zabiel śmietanką według upodobań gości.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha