Zupa pomidorowa na skrzydełkach
41min
Łatwy
3
Skrzydełka z kurczaka
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
1 plaster
Seler naciowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
25 g
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
13.35 g
Węglowodany
11.88 g
Tłuszcze
8.67 g
Wartość energetyczna
175.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
5 min
Skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy przez 5 minut.
Krok 2
10 min
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę bądź słupki, dodajemy do wywaru.
Krok 3
20 min
Dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy około 20 minut.
Krok 4
5 min
Zmiksowanymi pomidorami zalewamy gotujący wywar. Wszystko doprawiamy do smaku przyprawą Ziarenka Smaku, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
1 min
Zupę podajemy z ulubionym makaronem.
Klasyczna zupa pomidorowa, która jest prosta w przygotowaniu, a przy tym niezwykle smaczna. Nie wymaga dużej ilości poświęconego czasu, a za każdą minutę w kuchni odwdzięcza się wybitnym smakiem. Podbijecie podniebienia swoich gości oraz członków rodziny!
Komentarze 0