
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa chłopska z boczkiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
25 minKrok 3
5 minKrok 4
2 minKrok 1 z 4
Warzywa oczyścić i obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, por pokroić w ćwiartki, cebulę posiekać, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 z 4
Ziemniaki wraz z marchewką, pietruszką oraz porem przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować około 25 minut na małym ogniu.
Krok 3 z 4
Boczek pokroić na mniejsze kawałki i wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Przełożyć do zupy około 10 minut przed końcem gotowania.
Krok 4 z 4
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0