Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa Ramen

0
205 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Filet z kurczaka
3 
Marchew
1 
Por (biała część)
1 
Kapusta pekińska
1 paczka
Makaron Wstążki
3 
Papryczka chili
1 
Cebula
1 
Cebula dymka
0.5 
Seler
1 trochę
Chili
1 pęczek
Kiełki fasoli mung
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Pieprz czarny
4 ząbków
Czosnek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
506.82 kcal
Węglowodany
94.45 g
Białko
28.88 g
Tłuszcze
5.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

205 min
Krok 1
15 min
Do osolonej zimnej wody, (ok. 2- 3 l) włożyć pierś i doprowadzić do wrzenia.
Krok 2
120 min
Gotować na małym ogniu ok. 2 godziny.
Krok 3
10 min
Cebulę przekroić na pół i opalić do zwęglenia się np. na patelni bez tłuszczu.
Krok 4
15 min
Wrzucić ją do gotującego się wywaru razem z selerem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili i gotować 15 min.
Krok 5
5 min
Pod koniec gotowania wrzucić posiekaną kapustę, kiełki i łyżeczkę pieprzu ziarnistego.
Krok 6
5 min
Dodać pokrojoną marchewkę i doprawić solą oraz sproszkowanym chili.
Krok 7
10 min
Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Krok 8
15 min
Pierś z kurczaka wyjąć, pokroić w poprzek na małe paski i lekko obsmażyć.
Krok 9
5 min
Do miseczek nałożyć makaron, trochę pasków z kurczaka i zalać wywarem z warzywami.
Krok 10
5 min
Posiekać dymkę i por i wrzucić do miseczki.
Zupa Ramen

Krok 1 z 10

Do osolonej zimnej wody, (ok. 2- 3 l) włożyć pierś i doprowadzić do wrzenia.

Zupa Ramen

Krok 2 z 10

Gotować na małym ogniu ok. 2 godziny.

Zupa Ramen

Krok 3 z 10

Cebulę przekroić na pół i opalić do zwęglenia się np. na patelni bez tłuszczu.

Zupa Ramen

Krok 4 z 10

Wrzucić ją do gotującego się wywaru razem z selerem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili i gotować 15 min.

Zupa Ramen

Krok 5 z 10

Pod koniec gotowania wrzucić posiekaną kapustę, kiełki i łyżeczkę pieprzu ziarnistego.

Zupa Ramen

Krok 6 z 10

Dodać pokrojoną marchewkę i doprawić solą oraz sproszkowanym chili.

Zupa Ramen

Krok 7 z 10

Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

Zupa Ramen

Krok 8 z 10

Pierś z kurczaka wyjąć, pokroić w poprzek na małe paski i lekko obsmażyć.

Zupa Ramen

Krok 9 z 10

Do miseczek nałożyć makaron, trochę pasków z kurczaka i zalać wywarem z warzywami.

Zupa Ramen

Krok 10 z 10

Posiekać dymkę i por i wrzucić do miseczki.

Zupa ramen to orientalny smak Japonii podany w głębokim talerzu. Kapusta pekińska, marchew, cebula i czosnek, zanurzone w aromatycznym wywarze zaserwowanym z makaronem w postaci wstążek, to potrawa, obok której nikt nie przejdzie obojętnie. Dodatek orientalnych przypraw sprawi, że zupa szybko zniknie z każdego talerza. Paleta apetycznych barw – zieleni pora, pomarańczy marchewki i złota bulionu – podkręci apetyt każdego, dosłownie każdego wielbiciela płynnych posiłków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika