Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do osolonej zimnej wody, (ok. 2- 3 l) włożyć pierś i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu ok. 2 godziny.
Cebulę przekroić na pół i opalić do zwęglenia się np. na patelni bez tłuszczu.
Wrzucić ją do gotującego się wywaru razem z selerem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili i gotować 15 min.
Pod koniec gotowania wrzucić posiekaną kapustę, kiełki i łyżeczkę pieprzu ziarnistego.
Dodać pokrojoną marchewkę i doprawić solą oraz sproszkowanym chili.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Pierś z kurczaka wyjąć, pokroić w poprzek na małe paski i lekko obsmażyć.
Do miseczek nałożyć makaron, trochę pasków z kurczaka i zalać wywarem z warzywami.
Posiekać dymkę i por i wrzucić do miseczki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0