Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z selera naciowego

0
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Masło
1 
Średnia cebula
2 
Liść laurowy
1  gałązka
Tymianek
1  opakowanie
Seler naciowy (kilka łodyg)
100  ml
Śmietana do zup (18%)
4  plastrów
Boczek
1  szczypta
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.47 g
Węglowodany
5.36 g
Tłuszcze
25.89 g
Wartość energetyczna
270.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
1 min
Wlej do garnka 1 litr ugotowanego Rosołu drobiowego Winiary (1 l / kostkę), dodaj sól i pieprz oraz liść laurowy i gałązkę tymianku.
Krok 2
15 min
Umyj i pokrój selera naciowego na drobne kawałki, gotuj w bulionie przez 15 minut, aż seler zmięknie.
Krok numer 3
4 min
Wyjmij liść laurowy, dodaj masło i wymieszaj zupę mikserem na gładką masę.
Krok numer 4
5 min
Wlej śmietanę i pozwól jej się rozgrzać. Zupa nie powinna bulgotać.
Krok numer 5
5 min
Zupę przelej na talerz i udekoruj tymiankiem, oliwą oraz smażonym boczkiem.
Zupa krem z selera naciowego

Krok 1 z 5

Wlej do garnka 1 litr ugotowanego Rosołu drobiowego Winiary (1 l / kostkę), dodaj sól i pieprz oraz liść laurowy i gałązkę tymianku.

Zupa krem z selera naciowego

Krok 2 z 5

Umyj i pokrój selera naciowego na drobne kawałki, gotuj w bulionie przez 15 minut, aż seler zmięknie.

Zupa krem z selera naciowego

Krok numer 3 z 5

Wyjmij liść laurowy, dodaj masło i wymieszaj zupę mikserem na gładką masę.

Zupa krem z selera naciowego

Krok numer 4 z 5

Wlej śmietanę i pozwól jej się rozgrzać. Zupa nie powinna bulgotać.

Zupa krem z selera naciowego

Krok numer 5 z 5

Zupę przelej na talerz i udekoruj tymiankiem, oliwą oraz smażonym boczkiem.

Kto powiedziałby, że coś tak wspaniałego w smaku może być tak proste? Ta aromatyczna zupa selerowa w krótkim czasie zaspokoi Twój głód, a jednocześnie będzie pysznym pierwszym daniem, rozbudzającym apetyt na drugie. Pieczony seler wspaniale komponuje się z pachnącym tymiankiem i liściem laurowym. Po połączeniu ich z pełnym smakiem bulionu w słoiczku Winiary i łagodnej śmietanki otrzymasz szybką, bezkonkurencyjną zupę selerową krem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika