Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto powiedziałby, że coś tak wspaniałego w smaku może być tak proste? Ta aromatyczna zupa selerowa w krótkim czasie zaspokoi Twój głód, a jednocześnie będzie pysznym pierwszym daniem, rozbudzającym apetyt na drugie. Pieczony seler wspaniale komponuje się z pachnącym tymiankiem i liściem laurowym. Po połączeniu ich z pełnym smakiem bulionu w słoiczku Winiary i łagodnej śmietanki otrzymasz szybką, bezkonkurencyjną zupę selerową krem.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
1 min
Wlej do garnka 1 litr ugotowanego Rosołu drobiowego Winiary (1 l / kostkę), dodaj sól i pieprz oraz liść laurowy i gałązkę tymianku.
Krok 2
15 min
Umyj i pokrój selera naciowego na drobne kawałki, gotuj w bulionie przez 15 minut, aż seler zmięknie.
Krok numer 3
4 min
Wyjmij liść laurowy, dodaj masło i wymieszaj zupę mikserem na gładką masę.
Krok numer 4
5 min
Wlej śmietanę i pozwól jej się rozgrzać. Zupa nie powinna bulgotać.
Krok numer 5
5 min
Zupę przelej na talerz i udekoruj tymiankiem, oliwą oraz smażonym boczkiem.
Krok 1
z
5
Wlej do garnka 1 litr ugotowanego Rosołu drobiowego Winiary (1 l / kostkę), dodaj sól i pieprz oraz liść laurowy i gałązkę tymianku.
Krok 2
z
5
Umyj i pokrój selera naciowego na drobne kawałki, gotuj w bulionie przez 15 minut, aż seler zmięknie.
Krok numer 3
z
5
Wyjmij liść laurowy, dodaj masło i wymieszaj zupę mikserem na gładką masę.
Krok numer 4
z
5
Wlej śmietanę i pozwól jej się rozgrzać. Zupa nie powinna bulgotać.
Krok numer 5
z
5
Zupę przelej na talerz i udekoruj tymiankiem, oliwą oraz smażonym boczkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0