Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa krem z selera naciowego

Zupa krem z selera naciowego

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Masło
1 
Średnia cebula
2 
Liść laurowy
1  gałązka
Tymianek
1  opakowanie
Seler naciowy (kilka łodyg)
1  kostka
Rosół Drobiowy WINIARY
100  ml
Śmietana do zup (18%)
4  plastrów
Boczek
1  szczypta
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.47 g
Węglowodany
5.36 g
Tłuszcze
25.89 g
Wartość energetyczna
270.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kto powiedziałby, że coś tak wspaniałego w smaku może być tak proste? Ta aromatyczna zupa selerowa w krótkim czasie zaspokoi Twój głód, a jednocześnie będzie pysznym pierwszym daniem, rozbudzającym apetyt na drugie. Pieczony seler wspaniale komponuje się z pachnącym tymiankiem i liściem laurowym. Po połączeniu ich z pełnym smakiem bulionu w słoiczku Winiary i łagodnej śmietanki otrzymasz szybką, bezkonkurencyjną zupę selerową krem.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    1 min
    Wlej do garnka 1 litr ugotowanego Rosołu drobiowego Winiary (1 l / kostkę), dodaj sól i pieprz oraz liść laurowy i gałązkę tymianku.
  • Krok 2

    15 min
    Umyj i pokrój selera naciowego na drobne kawałki, gotuj w bulionie przez 15 minut, aż seler zmięknie.
  • Krok numer 3

    4 min
    Wyjmij liść laurowy, dodaj masło i wymieszaj zupę mikserem na gładką masę.
  • Krok numer 4

    5 min
    Wlej śmietanę i pozwól jej się rozgrzać. Zupa nie powinna bulgotać.
  • Krok numer 5

    5 min
    Zupę przelej na talerz i udekoruj tymiankiem, oliwą oraz smażonym boczkiem.
Zupa krem z selera naciowego

Krok 1 z 5

Wlej do garnka 1 litr ugotowanego Rosołu drobiowego Winiary (1 l / kostkę), dodaj sól i pieprz oraz liść laurowy i gałązkę tymianku.

Zupa krem z selera naciowego

Krok 2 z 5

Umyj i pokrój selera naciowego na drobne kawałki, gotuj w bulionie przez 15 minut, aż seler zmięknie.

Zupa krem z selera naciowego

Krok numer 3 z 5

Wyjmij liść laurowy, dodaj masło i wymieszaj zupę mikserem na gładką masę.

Zupa krem z selera naciowego

Krok numer 4 z 5

Wlej śmietanę i pozwól jej się rozgrzać. Zupa nie powinna bulgotać.

Zupa krem z selera naciowego

Krok numer 5 z 5

Zupę przelej na talerz i udekoruj tymiankiem, oliwą oraz smażonym boczkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Czernina. Kontrowersyjna, a czy smaczna?

    Czernina. Kontrowersyjna, a czy smaczna?

    2 godz 58 min Trudny
  • Rosół z makaronem

    Rosół z makaronem

    1 godz 1 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    1 godz Łatwy
  • Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

    Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

    1 godz 3 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu