Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa gulaszowa

1
125 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
4 łyżek
Olej
300 g
Wołowina
4 
Ziemniaki
1 
Papryka czerwona
1 puszka
Pomidory w zalewie
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 trochę
Kminek
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
303.73 kcal
Węglowodany
17.88 g
Białko
21.09 g
Tłuszcze
17.77 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
15 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
15 min
Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.
Krok 3
43 min
Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.
Krok 4
10 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 5
10 min
Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
Krok 6
15 min
Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
Krok 7
15 min
Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.
Krok 8
2 min
Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.
Zupa gulaszowa

Krok 1 z 8

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.

Zupa gulaszowa

Krok 2 z 8

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.

Zupa gulaszowa

Krok 3 z 8

Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.

Zupa gulaszowa

Krok 4 z 8

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa

Krok 5 z 8

Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

Zupa gulaszowa

Krok 6 z 8

Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.

Zupa gulaszowa

Krok 7 z 8

Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.

Zupa gulaszowa

Krok 8 z 8

Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

Zupa gulaszowa to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni. Wykonana na Rosole Drobiowym WINIARY dostarcza wyjątkowych smaków i stanowi rewelacyjną oprawę dla podsmażonej wołowiny, cebuli oraz papryki z ziemniakami. Możesz podać ją z dodatkiem pomidorów w zalewie, z pieprzem i kminkiem, który dodatkowo pozytywnie wpływa na trawienie. Latem zupa gulaszowa dobrze skomponuje się ze świeżymi pomidorami.

Docenisz ją za fakt, że wpisuje się w trendy „zero waste” w kuchni oraz da się ją przygotować dość szybko i łatwo. Jednocześnie jest to sposób na obiad nawet na kilka dni. To jedno z tych dań, które dzień później smakuje jeszcze lepiej, gdy smaki już na dobre się przenikną.

Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij na oleju, a następnie dodaj do niej pokrojone w kostkę mięso. Na koniec oprósz papryką w proszku i zasmaż. Dosyp odrobinę kminku i dodaj kostkę Rosołu Drobiowego WINIARY. Dolej 700 ml wody i gotuj na małym ogniu. W tym czasie obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.

Umyj paprykę i także pokrój w kostkę. Sprawdź, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, dodaj ziemniaki z papryką i gotuj kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory krojone w zalewie. Duś przez kolejny kwadrans i na koniec dopraw pieprzem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika