Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

(9)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
2 
Cebula
4  łyżek
Olej
300  g
Wołowina
4 
Ziemniaki
1 
Papryka czerwona
1  puszka
Pomidory
1  łyżeczka
Słodka papryka
trochę
Kminek
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.38 g
Węglowodany
11.35 g
Tłuszcze
16.42 g
Wartość energetyczna
264.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa gulaszowa to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni. Wykonana na Rosole Drobiowym WINIARY dostarcza wyjątkowych smaków i stanowi rewelacyjną oprawę dla podsmażonej wołowiny, cebuli oraz papryki z ziemniakami. Możesz podać ją z dodatkiem pomidorów w zalewie, z pieprzem i kminkiem, który dodatkowo pozytywnie wpływa na trawienie. Latem zupa gulaszowa dobrze skomponuje się ze świeżymi pomidorami.

Docenisz ją za fakt, że wpisuje się w trendy „zero waste” w kuchni oraz da się ją przygotować dość szybko i łatwo. Jednocześnie jest to sposób na obiad nawet na kilka dni. To jedno z tych dań, które dzień później smakuje jeszcze lepiej, gdy smaki już na dobre się przenikną.

Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij na oleju, a następnie dodaj do niej pokrojone w kostkę mięso. Na koniec oprósz papryką w proszku i zasmaż. Dosyp odrobinę kminku i dodaj kostkę Rosołu Drobiowego WINIARY. Dolej 700 ml wody i gotuj na małym ogniu. W tym czasie obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.

Umyj paprykę i także pokrój w kostkę. Sprawdź, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, dodaj ziemniaki z papryką i gotuj kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory krojone w zalewie. Duś przez kolejny kwadrans i na koniec dopraw pieprzem.

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    15 min
    Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  • Krok 2

    15 min
    Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.
  • Krok 3

    43 min
    Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.
  • Krok 4

    10 min
    Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    10 min
    Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  • Krok 6

    15 min
    Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
  • Krok 7

    15 min
    Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.
  • Krok 8

    2 min
    Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.
Zupa gulaszowa

Krok 1 z 8

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.

Zupa gulaszowa

Krok 2 z 8

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.

Zupa gulaszowa

Krok 3 z 8

Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.

Zupa gulaszowa

Krok 4 z 8

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa

Krok 5 z 8

Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

Zupa gulaszowa

Krok 6 z 8

Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.

Zupa gulaszowa

Krok 7 z 8

Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.

Zupa gulaszowa

Krok 8 z 8

Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
S Sebastian

świetna strona i przepis, stosuje go z małymi modyfikacjami już dłuższy czas, dziś chciałem wrócić do pierwowzoru i tu mam małe zastrzeżenia, proporcje dla 4 osób są ok, ale dla 20 powinno być chyba trochę więcej wody jak w opisie 700ml ?????

Winiary
Expert

Sebastian, oczywiście, że dla 20 osób trzeba zwiększyć ilość wszystkich składników. Jeśli chcesz przygotować tak dużą porcję będziesz potrzebować ok. 3,5 l wody. My podaliśmy tu ilość wody na ok. 4 porcje.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa meksykańska

    Zupa meksykańska

    55 min Łatwy
  • Cygański garnek

    Cygański garnek

    58 min Łatwy
  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Ryż z sosem meksykańskim

    Ryż z sosem meksykańskim

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu