Pomidorowa na udkach z kurczaka
71min
Łatwy
3
Udo kurczaka
3
Marchewka
3 g
Ziele angielskie mielone
3 g
Liść laurowy
128 g
Śmietana 30%
192 g
Przecier pomidorowy
1 łyżka
.
Wartości odżywcze
Białko
10.51 g
Węglowodany
7.27 g
Tłuszcze
15.78 g
Wartość energetyczna
210.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
71 min
Krok 1
5 min
Do garnka wkładamy udka i wlewamy wodę (tak, aby je zakryła). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz trzy obrane i umyte marchewki .
Krok 2
60 min
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę.
Krok 3
2 min
Kiedy marchewka zmięknie, wyjmuje ją, kroimy w talarki i ponownie dodaje do zupy.
Krok 4
1 min
Dodajemy przecier pomidorowy i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Krok 5
2 min
Gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i dodajemy śmietanę.
Krok 6
1 min
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem.
Pomidorowa na udkach z kurczaka to propozycja obiadowa na każdą porę dnia. Zupę stworzysz w kilku prostych krokach i nie potrzebujesz do niej wielu składników. Zupa zyskuje na smaku, dzięki śmietanie 30%, która nadaje potrawie delikatności. Pomidorową podawaj z makaronem lub ryżem.
Komentarze 0