Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidorowa na udkach z kurczaka to propozycja obiadowa na każdą porę dnia. Zupę stworzysz w kilku prostych krokach i nie potrzebujesz do niej wielu składników. Z bulionem drobiowym WINIARY zupa zyskuje na smaku. Gorącą pomidorówkę podawaj z makaronem lub ryżem.
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. W tym czasie kroimy warzywa w większą kostkę.
Krok 3
30 min
Dodajemy warzywa do gotującego się wywaru i gotujemy 30-40 min.
Krok 4
1 min
Przecedzamy, zostawiamy sam wywar. Dodajemy passatę pomidorową, sól, pieprz i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Krok 5
5 min
Gotujemy jeszcze przez 5-7 minut na małym ogniu.
Krok 6
1 min
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem albo ryżem.
Krok 1
z
6
Do garnka wkładamy udka i wlewamy 3 litry wody.
Krok 2
z
6
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. W tym czasie kroimy warzywa w większą kostkę.
Krok 3
z
6
Dodajemy warzywa do gotującego się wywaru i gotujemy 30-40 min.
Krok 4
z
6
Przecedzamy, zostawiamy sam wywar. Dodajemy passatę pomidorową, sól, pieprz i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Krok 5
z
6
Gotujemy jeszcze przez 5-7 minut na małym ogniu.
Krok 6
z
6
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem albo ryżem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0