Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomidorowa na udkach z kurczaka

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Udo kurczaka
3 
Marchewka
3 g
Ziele angielskie mielone
3 g
Liść laurowy
128 g
Śmietana 30%
192 g
Przecier pomidorowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.27 g
Białko
10.51 g
Tłuszcze
15.78 g
Wartość energetyczna
210.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
5 min
Do garnka wkładamy udka i wlewamy wodę (tak, aby je zakryła). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz trzy obrane i umyte marchewki .
Krok 2
60 min
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę.
Krok 3
2 min
Kiedy marchewka zmięknie, wyjmuje ją, kroimy w talarki i ponownie dodaje do zupy.
Krok 4
1 min
Dodajemy przecier pomidorowy i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Krok 5
2 min
Gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i dodajemy śmietanę.
Krok 6
1 min
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem.
Pomidorowa na udkach z kurczaka

Krok 1 z 6

Do garnka wkładamy udka i wlewamy wodę (tak, aby je zakryła). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz trzy obrane i umyte marchewki .

Pomidorowa na udkach z kurczaka

Krok 2 z 6

Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę.

Pomidorowa na udkach z kurczaka

Krok 3 z 6

Kiedy marchewka zmięknie, wyjmuje ją, kroimy w talarki i ponownie dodaje do zupy.

Pomidorowa na udkach z kurczaka

Krok 4 z 6

Dodajemy przecier pomidorowy i bulion drobiowy WINIARY do smaku.

Pomidorowa na udkach z kurczaka

Krok 5 z 6

Gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i dodajemy śmietanę.

Pomidorowa na udkach z kurczaka

Krok 6 z 6

Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem.

Pomidorowa na udkach z kurczaka to propozycja obiadowa na każdą porę dnia. Zupę stworzysz w kilku prostych krokach i nie potrzebujesz do niej wielu składników. Zupa zyskuje na smaku, dzięki śmietanie 30%, która nadaje potrawie delikatności. Pomidorową podawaj z makaronem lub ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika