Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidorowa na udkach z kurczaka to propozycja obiadowa na każdą porę dnia. Zupę stworzysz w kilku prostych krokach i nie potrzebujesz do niej wielu składników. Zupa zyskuje na smaku, dzięki śmietanie 30%, która nadaje potrawie delikatności. Pomidorową podawaj z makaronem lub ryżem.
Przygotowanie
71 min
Krok 1
5 min
Do garnka wkładamy udka i wlewamy wodę (tak, aby je zakryła). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz trzy obrane i umyte marchewki .
Krok 2
60 min
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę.
Krok 3
2 min
Kiedy marchewka zmięknie, wyjmuje ją, kroimy w talarki i ponownie dodaje do zupy.
Krok 4
1 min
Dodajemy przecier pomidorowy i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Krok 5
2 min
Gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i dodajemy śmietanę.
Krok 6
1 min
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem.
Krok 1
z
6
Do garnka wkładamy udka i wlewamy wodę (tak, aby je zakryła). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz trzy obrane i umyte marchewki .
Krok 2
z
6
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę.
Krok 3
z
6
Kiedy marchewka zmięknie, wyjmuje ją, kroimy w talarki i ponownie dodaje do zupy.
Krok 4
z
6
Dodajemy przecier pomidorowy i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Krok 5
z
6
Gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i dodajemy śmietanę.
Krok 6
z
6
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0