Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa wiejska

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Wieprzowina, łopatka drobna, bez kości, bez kości i chude, surowe
4 
Pieczarki
1 
Por (biała część)
1 
Marchewka
2 
Ziemniaki
3 płaskich łyżek
Olej
1 
Kielbasa, polska, indyk i wołowina, wędzone
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
3 łyżek
Śmietana kwaśna
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka mielona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.7 g
Wartość energetyczna
250.75 kcal
Węglowodany
10.17 g
Białko
18.83 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.
Krok 2
10 min
Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.
Krok 3
20 min
Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.
Krok 5
25 min
Kostki mięsne rozpuść w 1 litrze wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj przez 25 minut.
Krok 6
5 min
Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 7
15 min
Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj. Dopraw pieprzem i papryką
Zupa wiejska

Krok 1 z 7

Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.

Zupa wiejska

Krok 2 z 7

Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.

Zupa wiejska

Krok 3 z 7

Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.

Zupa wiejska

Krok 4 z 7

Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.

Zupa wiejska

Krok 5 z 7

Kostki mięsne rozpuść w 1 litrze wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj przez 25 minut.

Zupa wiejska

Krok 6 z 7

Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.

Zupa wiejska

Krok 7 z 7

Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj. Dopraw pieprzem i papryką

Gęsta zupa wiejska to świetne danie na rozgrzewający, solidny posiłek. Ugotujemy ją na esencjonalnych Kostkach mięsnych WINIARY z dodatkiem łopatki podsmażanej z warzywami i pieczarkami oraz kiełbasą swojską. Zaprawiamy kwaśną śmietaną z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku i możn podajemy posypaną natką pietruszki lub koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika