Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gęsta zupa wiejska to świetne danie na rozgrzewający, solidny posiłek. Ugotujemy ją na esencjonalnych Kostkach mięsnych WINIARY z dodatkiem łopatki podsmażanej z warzywami i pieczarkami oraz kiełbasą swojską. Zaprawiamy kwaśną śmietaną z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku i możn podajemy posypaną natką pietruszki lub koperkiem.
Przygotowanie
95 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.
Krok 2
10 min
Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.
Krok 3
20 min
Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.
Krok 5
25 min
2 łyżki bulionu wołowego WINIARY wraz z 700 ml wody dodaj na patelnię. Gotuj przez 25 min.
Krok 6
5 min
Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 7
15 min
Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj. Dopraw pieprzem i papryką
Krok 1
z
7
Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.
Krok 2
z
7
Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.
Krok 3
z
7
Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.
Krok 4
z
7
Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.
Krok 5
z
7
2 łyżki bulionu wołowego WINIARY wraz z 700 ml wody dodaj na patelnię. Gotuj przez 25 min.
Krok 6
z
7
Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 7
z
7
Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj. Dopraw pieprzem i papryką
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0