Zupa wiejska
95min
Łatwy
2 kostek
250 g
Wieprzowina, łopatka drobna, bez kości, bez kości i chude, surowe
4
Pieczarki
1
Por (biała część)
1
Marchewka
2
Ziemniaki
3 płaskich łyżek
Olej
1
Kielbasa, polska, indyk i wołowina, wędzone
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
3 łyżek
Śmietana kwaśna
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka mielona
.
Wartości odżywcze
Białko
18.83 g
Węglowodany
10.17 g
Tłuszcze
14.7 g
Wartość energetyczna
250.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
95 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.
Krok 2
10 min
Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.
Krok 3
20 min
Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.
Krok 5
25 min
Kostki mięsne rozpuść w 1 litrze wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj przez 25 minut.
Krok 6
5 min
Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 7
15 min
Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj. Dopraw pieprzem i papryką
Gęsta zupa wiejska to świetne danie na rozgrzewający, solidny posiłek. Ugotujemy ją na esencjonalnych Kostkach mięsnych WINIARY z dodatkiem łopatki podsmażanej z warzywami i pieczarkami oraz kiełbasą swojską. Zaprawiamy kwaśną śmietaną z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku i możn podajemy posypaną natką pietruszki lub koperkiem.
Komentarze 0