Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Czorba - Zupa bułgarska

(0)
1 godz 12 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest lucynako
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30  dag
Wołowina
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
2 
Cebula
2 
Pomidory
10  dag
Fasolka szparagowa zielona
4 
Ziemniaki
2 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie całe
2  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Lubczyk
1  łyżka
Natka pietruszki
1  szczypta
Zioła dalmatyńskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
0.5 
Cytryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.52 g
Węglowodany
20.44 g
Tłuszcze
10.18 g
Wartość energetyczna
247.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

72 min
Krok 1
5 min
Mięso umyć, osuszyć pokroić w dużą kostkę.
Krok 2
5 min
Marchewkę i pietruszkę obrać i też pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Mięso włożyć do garnka, zalać ok.1 l wody, wsypać marchewkę i pietruszkę. Zagotować. Zebrać szumowiny.
Krok 4
20 min
Dodać kostkę wołową, liść laurowy, ziele angielskie. Następnie posolić. Gotować ok. 20 minut.
Krok 5
5 min
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Fasolkę, jeśli jest świeża, pociąć na krótsze kawałki, a jeśli konserwowa - odlać z zalewy.
Krok 6
1 min
Po 20 min. włożyć ziemniaki, fasolkę (jeśli świeża, jeśli konserwowa to na koniec gotowania) i pomidory.
Krok 7
5 min
Cebulę obrać, pokroić w krążki. Zeszklić na oleju i też dodać do zupy.
Krok 8
25 min
Wszystko razem zagotować. Uzupełnić wygotowaną wodę wrzątkiem. Doprawić do smaku przyprawą do zup, solą, pieprzem, lubczykiem, ziołami i sokiem cytryny.
Krok 9
1 min
Przed podaniem posypać pietruszką.
Czorba - Zupa bułgarska

Krok 1 z 9

Mięso umyć, osuszyć pokroić w dużą kostkę.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 2 z 9

Marchewkę i pietruszkę obrać i też pokroić w kostkę.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 3 z 9

Mięso włożyć do garnka, zalać ok.1 l wody, wsypać marchewkę i pietruszkę. Zagotować. Zebrać szumowiny.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 4 z 9

Dodać kostkę wołową, liść laurowy, ziele angielskie. Następnie posolić. Gotować ok. 20 minut.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 5 z 9

Pomidory sparzyć, obrać ze skórek. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Fasolkę, jeśli jest świeża, pociąć na krótsze kawałki, a jeśli konserwowa - odlać z zalewy.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 6 z 9

Po 20 min. włożyć ziemniaki, fasolkę (jeśli świeża, jeśli konserwowa to na koniec gotowania) i pomidory.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 7 z 9

Cebulę obrać, pokroić w krążki. Zeszklić na oleju i też dodać do zupy.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 8 z 9

Wszystko razem zagotować. Uzupełnić wygotowaną wodę wrzątkiem. Doprawić do smaku przyprawą do zup, solą, pieprzem, lubczykiem, ziołami i sokiem cytryny.

Czorba - Zupa bułgarska

Krok 9 z 9

Przed podaniem posypać pietruszką.

Pyszne danie jednogarnkowe. Syte, aromatyczne i rozgrzewające. Może być podane na przykład jako danie główne na rodzinnych uroczystościach. Wspaniały, pikantny smak na długo zostaje w pamięci i rozgrzewa zwłaszcza w zimowe, długie wieczory. Spróbujcie sami! Kostka do smaku wołowa WINIARY wzbogaci aromat dania! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha