Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczna zupa grochowa z boczkiem będzie przepyszna, gdy przygotujemy ją z Zupą grochową WINIARY z dodatkiem marchewki, pietruszki oraz ziemniaków i podamy z kawałkami chrupkiego boczku oraz siekaną natką pietruszki. Możemy podać ją z bagietką, tostem z żytniego pieczywa lub mięsnym krokietem na pożywny obiad w chłodny, jesienny dzień.
Ziemniaki i warzywa obierz, umyj, pokrój w kostkę, połącz z zupą.
Krok 3
20 min
Gotuj 20 minut.
Krok 4
7 min
Boczek pokrój w paseczki, podsmaż na rumiano, dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 5
1 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Krok 1
z
5
Zupę rozprowadź w 1 litrze zimnej wody.
Krok 2
z
5
Ziemniaki i warzywa obierz, umyj, pokrój w kostkę, połącz z zupą.
Krok 3
z
5
Gotuj 20 minut.
Krok 4
z
5
Boczek pokrój w paseczki, podsmaż na rumiano, dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 5
z
5
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0