Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grochowa z boczkiem

(3)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ziemniaki
1 
Marchew
80  g
Korzeń pietruszki
1  łyżka
Pietruszka
1  łyżka
Oliwa z oliwek
100  g
Boczek wędzony

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.29 g
Węglowodany
10.98 g
Tłuszcze
12.42 g
Wartość energetyczna
223.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
2 min
Zupę rozprowadź w 1 litrze zimnej wody.
Krok 2
10 min
Ziemniaki i warzywa obierz, umyj, pokrój w kostkę, połącz z zupą.
Krok 3
20 min
Gotuj 20 minut.
Krok 4
7 min
Boczek pokrój w paseczki, podsmaż na rumiano, dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 5
1 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Zupa grochowa z boczkiem

Krok 1 z 5

Zupę rozprowadź w 1 litrze zimnej wody.

Zupa grochowa z boczkiem

Krok 2 z 5

Ziemniaki i warzywa obierz, umyj, pokrój w kostkę, połącz z zupą.

Zupa grochowa z boczkiem

Krok 3 z 5

Gotuj 20 minut.

Zupa grochowa z boczkiem

Krok 4 z 5

Boczek pokrój w paseczki, podsmaż na rumiano, dodaj do zupy. Zagotuj.

Zupa grochowa z boczkiem

Krok 5 z 5

Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

Klasyczna zupa grochowa z boczkiem będzie przepyszna, gdy przygotujemy ją z Zupą grochową Nasza Specjalność WINIARY z dodatkiem marchewki, pietruszki oraz ziemniaków i podamy z kawałkami chrupkiego boczku oraz siekaną natką pietruszki. Możemy podać ją z bagietką, tostem z żytniego pieczywa lub mięsnym krokietem na pożywny obiad w chłodny, jesienny dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 01/21/2021 - 21:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 01/21/2021 - 21:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 11/18/2020 - 17:18 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha