Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną na bazie wywaru z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY oraz schabu bez kości ma wielowymiarowy smak, który dodatkowo podkreślisz – wraz z aromatem ogórkowej z kaszą – dzięki dodaniu koperku do każdej porcji zupy. Polecamy podawanie ogórkowej z mięsem z wywaru pokrojonym w kosteczkę oraz startymi ogórkami lub pokrojonymi w cienkie paseczki. Posiłek będzie bardziej sycący, jeżeli podasz do niego kawałeczki grzanek, chrupką bagietkę lub miękką pajdę chleba.
Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem, odsącz – w ten sposób pozbędziesz się goryczki.
Krok 2
0 min
Przełóż kaszę do garnka, zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Uważaj, żeby nie rozgotować kaszy.
Krok 3
5 min
Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego mięso i gotuj 10 minut. (Możesz przygotować także z Zupą ogórkową Jak u Mamy WINIARY).
Krok 4
10 min
Ziemniaka pokrój w kostkę, a marchew w paseczki, dodaj do wywaru z mięsem, gotuj do miękkości warzyw.
Krok 5
10 min
Trzy ogórki pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jednego ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do zupy, gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
5 min
Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę.
Krok 7
5 min
Zupę rozlej do bulionówek. Dodaj kaszę i mięso. Obsyp koperkiem.
Krok 1
z
7
Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem, odsącz – w ten sposób pozbędziesz się goryczki.
Krok 2
z
7
Przełóż kaszę do garnka, zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Uważaj, żeby nie rozgotować kaszy.
Krok 3
z
7
Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego mięso i gotuj 10 minut. (Możesz przygotować także z Zupą ogórkową Jak u Mamy WINIARY).
Krok 4
z
7
Ziemniaka pokrój w kostkę, a marchew w paseczki, dodaj do wywaru z mięsem, gotuj do miękkości warzyw.
Krok 5
z
7
Trzy ogórki pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jednego ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do zupy, gotuj kolejne 10 minut.
Krok 6
z
7
Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę.
Krok 7
z
7
Zupę rozlej do bulionówek. Dodaj kaszę i mięso. Obsyp koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0