Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka (pałki lub skrzydełka) myjemy w zimnej wodzie, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 20 minut zdejmując szumowinę.
Następnie dodajemy pokrojone warzywa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki). Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Ogórki ścieramy na jarzynówce, przekładamy do rondelka i dusimy z masełkiem i mąką. Następnie przekładamy je do zupy dodając też kostkę rosołową.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy zaprawioną śmietaną.