Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa ogonowa idealna na jesień
Dodaj do CookBook

Zupa ogonowa idealna na jesień

(2)
28 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Sycąca Ogonowa
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
1 
Marchewka
1  ząbek
Czosnek
1 
Cebula
200  g
Mięso mielone wołowe
3  łyżek
Oliwa z oliwek
3  łyżek
Kwaśna śmietana
0.5  szklanka
Makaron Kolanka
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.3 g
Wartość energetyczna
236.5 kcal
Tłuszcze
15.2 g
Białko
10.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybka, pożywna zupa na jesień - w sam raz na rozgrzewający lunch lub obiad. Z podsmażaną mieloną wołowiną, marchewką, cebulą oraz makaronem kolanka, ugotowana na pysznej Zupie ogonowej WINIARY. Całość zabielamy śmietaną i dekorujemy gałązką pietruszki. Dekoracyjny efekt uzyskamy, gdy zetrzemy marchewkę do zupy na tarce do plasterkowania.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    10 min
    Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).
  • Krok 2

    10 min
    Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.
Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 1 z 4

Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).

Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 2 z 4

Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.

Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 3 z 4

Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.

Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 4 z 4

Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Makaron
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z makaronem
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażony szczupak

    Smażony szczupak

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Czorba - Zupa bułgarska

    Czorba - Zupa bułgarska

    1 godz 12 min Łatwy
  • Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu