Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa ogonowa idealna na jesień

1
28min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Marchewka
1  ząbek
1 
Cebula
200  g
Mięso mielone wołowe
3  łyżek
Oliwa z oliwek
3  łyżek
Kwaśna śmietana
0.5  szklanka
Makaron Kolanka
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.37 g
Węglowodany
10.26 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
236.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).
Krok 2
10 min
Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.
Krok 3
5 min
Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.
Krok 4
3 min
Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.
Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 1 z 4

Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).

Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 2 z 4

Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.

Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 3 z 4

Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.

Zupa ogonowa idealna na jesień

Krok 4 z 4

Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.

Szybka, pożywna zupa na jesień - w sam raz na rozgrzewający lunch lub obiad. Z podsmażaną mieloną wołowiną, marchewką, cebulą oraz makaronem kolanka, ugotowana na pysznej Zupie ogonowej WINIARY. Całość zabielamy śmietaną i dekorujemy gałązką pietruszki. Dekoracyjny efekt uzyskamy, gdy zetrzemy marchewkę do zupy na tarce do plasterkowania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika