Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybka, pożywna zupa na jesień - w sam raz na rozgrzewający lunch lub obiad. Z podsmażaną mieloną wołowiną, marchewką, cebulą oraz makaronem kolanka, ugotowana na pysznej Zupie ogonowej WINIARY. Całość zabielamy śmietaną i dekorujemy gałązką pietruszki. Dekoracyjny efekt uzyskamy, gdy zetrzemy marchewkę do zupy na tarce do plasterkowania.
Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).
Krok 2
10 min
Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.
Krok 3
5 min
Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.
Krok 4
3 min
Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.
Krok 1
z
4
Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).
Krok 2
z
4
Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.
Krok 3
z
4
Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.
Krok 4
z
4
Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0