Zupa ogórkowa z ziemniakami
1 godz 5 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
17.98 g
Węglowodany
7.74 g
Tłuszcze
10.47 g
Wartość energetyczna
197.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
40 min
Do garnka wlewamy około 1,5l wody, wkładamy mięso, ziele angielskie liść laurowy i sól – gotujemy wywar.
Krok 2
10 min
Obieramy warzywa, ziemniaki kroimy w kosteczkę, pietruszkę, marchew i ogórki ścieramy na dużych oczkach na tarce.
Krok 3
1 min
Kiedy wywar jest gotowy dodajemy ziemniaki, pietruszkę i marchewkę i przyprawę jarzynkę, gotujemy do miękkości ziemniaków.
Krok 4
5 min
Ogórki konserwowe ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach.
Krok 5
5 min
Dodajemy starte ogórki, gotujemy razem około 5 minut.
Krok 6
3 min
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietanę, doprawiamy do smaku.
Krok 7
1 min
Wyłączamy grzanie i podajemy. Smacznego.
Zupa ogórkowa z ziemniakami to bardzo popularna polska potrawa i świetny pomysł na pierwsze danie.
Jak zrobić zupę ogórkową z ziemniakami? Przepis jest bardzo łatwy. Będzie ci potrzebna łyżeczka przyprawy jarzynki WINIARY, 30 dag mięsa wieprzowego, 3 ziemniaki, marchewka, pietruszka, 5 ogórków konserwowych, 2 łyżki śmietany, sól i pieprz do smaku, jedna trzecia pęczka natki pietruszki, liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego.
Do garnka wlej około 1,5 l wody, włóż mięso, ziele angielskie, liść laurowy i sól – gotuj wywar. Obierz warzywa, ziemniaki pokrój w kosteczkę. Pietruszkę, marchew i ogórki zetrzyj na dużych oczkach na tarce. Kiedy wywar będzie gotowy, dodaj ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i przyprawę jarzynkę, gotuj do miękkości ziemniaków. Ogórki konserwowe zetrzyj na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Dodaj starte ogórki, gotuj razem ok. 5 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i śmietanę, dopraw do smaku.
Zupa ogórkowa z ziemniakami gotowa! Kwaśna, gorąca i smaczna zupa zadowoli wszystkich łakomczuchów.
Jak zrobić zupę ogórkową z ziemniakami? Przepis jest bardzo łatwy. Będzie ci potrzebna łyżeczka przyprawy jarzynki WINIARY, 30 dag mięsa wieprzowego, 3 ziemniaki, marchewka, pietruszka, 5 ogórków konserwowych, 2 łyżki śmietany, sól i pieprz do smaku, jedna trzecia pęczka natki pietruszki, liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego.
Do garnka wlej około 1,5 l wody, włóż mięso, ziele angielskie, liść laurowy i sól – gotuj wywar. Obierz warzywa, ziemniaki pokrój w kosteczkę. Pietruszkę, marchew i ogórki zetrzyj na dużych oczkach na tarce. Kiedy wywar będzie gotowy, dodaj ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i przyprawę jarzynkę, gotuj do miękkości ziemniaków. Ogórki konserwowe zetrzyj na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Dodaj starte ogórki, gotuj razem ok. 5 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i śmietanę, dopraw do smaku.
Zupa ogórkowa z ziemniakami gotowa! Kwaśna, gorąca i smaczna zupa zadowoli wszystkich łakomczuchów.
Komentarze 2