Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

(0)
45min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
180  g
Soczewica
7  szklanek
Woda
0.5  łyżeczka
Cebula w proszku
1  opakowanie
Boczek (posiekany)
200  g
Chorizo
0.5 
Cebula (drobno posiekana)
240  g
Kiełbasa z indyka
1  ząbek
Czosnek (drobno posiekany)
5 
Pomidory pokrojone w kostkę
0.25  łyżeczka
Sól
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.83 g
Węglowodany
27.62 g
Tłuszcze
46.01 g
Wartość energetyczna
651.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Poszukujesz jednogarnkowego, prostego i sycącego dania na obiad, które nasyci wszystkich? Sprawdź przepis na meksykańską zupę z soczewicy z aż trzema rodzajami mięsa: bekonem, chorizo i kiełbasą z indyka. Zasmażone mięso - pożywna i aromatyczna "wkładka" jest tutaj opcjonalna. Taką zupę możesz też przygotować w wersji wege. Wówczas dodaj więcej czosnku i przypraw, w tym nieco papryki wędzonej, która stworzy "mięsny", pełny smak. Zupa z chorizo i soczewicą zasmakuje wszystkim Twoim domownikom oraz gościom - z pewnością rozgrzeje każdego w jesienny i zimowy wieczór.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    30 min
    Gotuj soczewicę w wodzie przez 30 minut lub do miękkości. Dodaj w międzyczasie koncentrat, cebulę w proszku, sól i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni podsmaż boczek, chorizo, cebulę i kiełbasę, na koniec dodaj czosnek i pomidory, podsmaż. Dodaj tę mieszankę do soczewicy, gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj.
  • Krok 3

    5 min
    Wskazówka kulinarna: boczek możesz zastąpić skórką wieprzową.
Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Krok 1 z 3

Gotuj soczewicę w wodzie przez 30 minut lub do miękkości. Dodaj w międzyczasie koncentrat, cebulę w proszku, sól i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.

Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Krok 2 z 3

Na patelni podsmaż boczek, chorizo, cebulę i kiełbasę, na koniec dodaj czosnek i pomidory, podsmaż. Dodaj tę mieszankę do soczewicy, gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj.

Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Krok 3 z 3

Wskazówka kulinarna: boczek możesz zastąpić skórką wieprzową.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia Tex-Mex
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grochówka wojskowa

    35 min Łatwy
  • Bigos staropolski

    4 godz 50 min Łatwy
  • Żurek z boczkiem wędzonym i ziemniaczkami

    31 min Łatwy
  • Bigos świąteczny

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu