Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

(0)
45min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
180  g
Soczewica
7  szklanek
Woda
0.5  łyżeczka
Cebula w proszku
1  opakowanie
Boczek (posiekany)
200  g
Chorizo
0.5 
Cebula (drobno posiekana)
240  g
Kiełbasa z indyka
1  ząbek
Czosnek (drobno posiekany)
5 
Pomidory pokrojone w kostkę
0.25  łyżeczka
Sól
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.83 g
Węglowodany
27.62 g
Tłuszcze
46.01 g
Wartość energetyczna
651.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Poszukujesz jednogarnkowego, prostego i sycącego dania na obiad, które nasyci wszystkich? Sprawdź przepis na meksykańską zupę z soczewicy z aż trzema rodzajami mięsa: bekonem, chorizo i kiełbasą z indyka. Zasmażone mięso - pożywna i aromatyczna "wkładka" jest tutaj opcjonalna. Taką zupę możesz też przygotować w wersji wege. Wówczas dodaj więcej czosnku i przypraw, w tym nieco papryki wędzonej, która stworzy "mięsny", pełny smak. Zupa z chorizo i soczewicą zasmakuje wszystkim Twoim domownikom oraz gościom - z pewnością rozgrzeje każdego w jesienny i zimowy wieczór.

RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Drożdżówki z budyniem   Pizza z tortilli

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    30 min
    Gotuj soczewicę w wodzie przez 30 minut lub do miękkości. Dodaj w międzyczasie koncentrat, cebulę w proszku, sól i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni podsmaż boczek, chorizo, cebulę i kiełbasę, na koniec dodaj czosnek i pomidory, podsmaż. Dodaj tę mieszankę do soczewicy, gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj.
  • Krok 3

    5 min
    Wskazówka kulinarna: boczek możesz zastąpić skórką wieprzową.
Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Krok 1 z 3

Gotuj soczewicę w wodzie przez 30 minut lub do miękkości. Dodaj w międzyczasie koncentrat, cebulę w proszku, sól i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.

Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Krok 2 z 3

Na patelni podsmaż boczek, chorizo, cebulę i kiełbasę, na koniec dodaj czosnek i pomidory, podsmaż. Dodaj tę mieszankę do soczewicy, gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj.

Meksykańska zupa z soczewicy i chorizo

Krok 3 z 3

Wskazówka kulinarna: boczek możesz zastąpić skórką wieprzową.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia Tex-Mex
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grochówka wojskowa

    Grochówka wojskowa

    35 min Łatwy
  • Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    13 godz 8 min Średni
  • Bigos staropolski

    Bigos staropolski

    4 godz 50 min Łatwy
  • Bigos świąteczny

    Bigos świąteczny

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu