Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poszukujesz jednogarnkowego, prostego i sycącego dania na obiad, które nasyci wszystkich? Sprawdź przepis na meksykańską zupę z soczewicy z aż trzema rodzajami mięsa: bekonem, chorizo i kiełbasą z indyka. Zasmażone mięso - pożywna i aromatyczna "wkładka" jest tutaj opcjonalna. Taką zupę możesz też przygotować w wersji wege. Wówczas dodaj więcej czosnku i przypraw, w tym nieco papryki wędzonej, która stworzy "mięsny", pełny smak. Zupa z chorizo i soczewicą zasmakuje wszystkim Twoim domownikom oraz gościom - z pewnością rozgrzeje każdego w jesienny i zimowy wieczór.
Gotuj soczewicę w wodzie przez 30 minut lub do miękkości. Dodaj w międzyczasie koncentrat, cebulę w proszku, sól i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 2
10 min
Na patelni podsmaż boczek, chorizo, cebulę i kiełbasę, na koniec dodaj czosnek i pomidory, podsmaż. Dodaj tę mieszankę do soczewicy, gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj.
Gotuj soczewicę w wodzie przez 30 minut lub do miękkości. Dodaj w międzyczasie koncentrat, cebulę w proszku, sól i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 2
z
3
Na patelni podsmaż boczek, chorizo, cebulę i kiełbasę, na koniec dodaj czosnek i pomidory, podsmaż. Dodaj tę mieszankę do soczewicy, gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0