Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czerwone cebule, pomidory i fasolka doprawione ostrą papryką, czyli niezły meksyk na talerzu! Słoneczna zupa meksykańska z fasolką to treściwe danie, które sprawdzi się w chłodniejsze dni: rozgrzeje i poprawi nastrój. Zupa meksykańska doprawiona papryczką chilli ucieszy szczególnie fanów ostrzejszych smaków. Jeśli chcemy zaserwować ją najmłodszym – zrezygnujmy z dodatku ostrej papryki i postawmy na słodką. Chrupiące nachosy dopełnią całość!
Nachosy można kupić gotowe w niemal każdym sklepie (szukajcie na półce z chrupkami i chipsami albo w pobliżu sosów!). Ale można je też przygotować samemu – może kiedyś zrobię przepis na domowe nachosy na blogu? Dajcie znać! A tymczasem zabieramy się za gotowanie pysznej zupy meksykańskiej z fasolką!
Cebule i czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chilli drobno pokroić (usuwając pestki).
Krok 2
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, wrzucić na nią posiekane cebule i czosnek wraz z papryczką, zeszklić.
Krok 3
4 min
Do zeszklonych warzyw dodać mięso mielone, podsmażyć.
Krok 4
10 min
W międzyczasie pokroić pomidory i ugotować fasolkę.
Krok 5
8 min
Do podsmażonego mięsa dodać pomidory, dolać szklankę wody – gotować przez chwilę na małym ogniu, zagotować.
Krok 6
3 min
Pod koniec gotowania dodać fasolę i kukurydzę oraz sok z limonki, doprawić zupę słodką papryką, oregano, solą i pieprzem.
Krok 7
3 min
Zupa meksykańska z fasolką doskonale skomponuje się z chrupiącymi nachosami.
Krok 1
z
7
Cebule i czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chilli drobno pokroić (usuwając pestki).
Krok 2
z
7
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, wrzucić na nią posiekane cebule i czosnek wraz z papryczką, zeszklić.
Krok 3
z
7
Do zeszklonych warzyw dodać mięso mielone, podsmażyć.
Krok 4
z
7
W międzyczasie pokroić pomidory i ugotować fasolkę.
Krok 5
z
7
Do podsmażonego mięsa dodać pomidory, dolać szklankę wody – gotować przez chwilę na małym ogniu, zagotować.
Krok 6
z
7
Pod koniec gotowania dodać fasolę i kukurydzę oraz sok z limonki, doprawić zupę słodką papryką, oregano, solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Zupa meksykańska z fasolką doskonale skomponuje się z chrupiącymi nachosami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0