
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł





Śródziemnomorska zupa warzywna

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
W poszukiwaniu przepisów na kolorowe zupy sprawdź też:
przepisy na zupy jarzynowe
przepisy na zupy kremy
przepisy na zupy paprykowe
przepisy na zupy pomidorowe
przepisy na zupy wiosenne
przepisy na zupy ziołowe
i wiele innych!
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
15 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
15 minKrok 6
2 minKrok 7
1 minKrok 8
10 minKrok 9
1 min
Krok 1 z 9
Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, ułóż na na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj ząbki czosnku w całości.

Krok 2 z 9
Warzywa skrop solidnie oliwą z oliwek i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez około 15 minut. Wyjmij z piekarnika.

Krok 3 z 9
Cebulę i por drobno posiekaj. Marchewki i pietruszkę pokrój w talarki, a seler w kostkę.

Krok 4 z 9
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej pokrojone warzywa – najpierw cebulę i por. Następnie dodaj resztę pokrojonych warzyw – marchewki, pietruszkę i seler. Smaż przez 3-4 minuty.

Krok 5 z 9
Podsmażone warzywa zalej bulionem jarzynowym i gotuj przez ok. 15 minut.

Krok 6 z 9
Z upieczonych papryk zdejmij skórkę, następnie pokrój je w większą kostkę i dodaj do zupy.

Krok 7 z 9
Upieczony czosnek obierz i rozgnieciony wrzuć do garnka.

Krok 8 z 9
Dodaj także pomidory i fasolkę z puszki. Całość gotuj przez ok. 10 minut.

Krok 9 z 9
Zupę warzywną dopraw solą i pieprzem. Dodaj pozostałe przyprawy – tymianek, słodką i ostrą paprykę.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0