Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka śródziemnomorska z filecikami roślinnymi Garden Gourmet to sposób na smaczną przekąskę lub lekkie danie główne – w sam raz na upalne dni. W jednej misce możesz połączyć ulubione warzywa, dodatki, aromatyczny dressing winegret WINIARY oraz fileciki roślinne Garden Gourmet. Przekonaj się, jak smakuje taki kolorowy mix!
Coś na przekąskę lub na mały głód
Sałatka to super sposób na urozmaicenie codziennych posiłków i wprowadzenie do swojej diety niezbędnej porcji warzyw. Możesz przygotować ją dokładnie według naszego przepisu lub zainspirować się nim i dodać coś od siebie. Chrupiące, świeże warzywa super pasują do dressingu WINIARY oraz roślinnych filecików stworzonych na bazie białka sojowego i pszennego. Są one idealną wegetariańską alternatywą dla mięsa. Jeśli chcesz, możesz też dodać więcej śródziemnomorskich składników, jak np. oliwki czy feta czy posiekane zioła.
Tak przygotowaną sałatkę możesz zjeść w domu, zabrać ze sobą na lunch do pracy albo na piknik do parku. Dzięki temu zjesz coś dobrego, gdy tylko zrobisz się głodna/-y i nie sięgniesz po przypadkowe przekąski. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Pomidorki przekrój na pół. Ogórek pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Sałatę porwij lub pokrój na kawałki. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka.
Krok 2
15 min
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj suszone przyprawy. Fileciki Garden Gourmet wymieszaj z marynatą z oliwy i pozostaw do zamarynowania na min 15 min.
Krok 3
5 min
Po tym czasie fileciki usmaż na rozgrzanej patelni, tak aby jedynie złapały rumianego koloru.
Krok 4
5 min
Składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Na górę dodaj fileciki Garden Gourmet i dressing WINIARY. Opcjonalnie dodaj fetę, kukurydzę lub/i oliwki oraz posiekane zioła.
Krok 1
z
4
Pomidorki przekrój na pół. Ogórek pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Sałatę porwij lub pokrój na kawałki. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka.
Krok 2
z
4
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj suszone przyprawy. Fileciki Garden Gourmet wymieszaj z marynatą z oliwy i pozostaw do zamarynowania na min 15 min.
Krok 3
z
4
Po tym czasie fileciki usmaż na rozgrzanej patelni, tak aby jedynie złapały rumianego koloru.
Krok 4
z
4
Składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Na górę dodaj fileciki Garden Gourmet i dressing WINIARY. Opcjonalnie dodaj fetę, kukurydzę lub/i oliwki oraz posiekane zioła.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0