Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka śródziemnomorska z filecikami roślinnymi Garden Gourmet to sposób na smaczną przekąskę lub lekkie danie główne – w sam raz na upalne dni. W jednej misce możesz połączyć ulubione warzywa, dodatki, aromatyczny dressing winegret WINIARY oraz fileciki roślinne Garden Gourmet. Przekonaj się, jak smakuje taki kolorowy mix!
Coś na przekąskę lub na mały głód
Sałatka to super sposób na urozmaicenie codziennych posiłków i wprowadzenie do swojej diety niezbędnej porcji warzyw. Możesz przygotować ją dokładnie według naszego przepisu lub zainspirować się nim i dodać coś od siebie. Chrupiące, świeże warzywa super pasują do dressingu WINIARY oraz roślinnych filecików stworzonych na bazie białka sojowego i pszennego. Są one idealną wegetariańską alternatywą dla mięsa. Jeśli chcesz, możesz też dodać więcej śródziemnomorskich składników, jak np. oliwki czy feta czy posiekane zioła.
Tak przygotowaną sałatkę możesz zjeść w domu, zabrać ze sobą na lunch do pracy albo na piknik do parku. Dzięki temu zjesz coś dobrego, gdy tylko zrobisz się głodna/-y i nie sięgniesz po przypadkowe przekąski. Smacznego!
Pomidorki przekrój na pół. Ogórek pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Sałatę porwij lub pokrój na kawałki. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj suszone przyprawy. Fileciki Garden Gourmet wymieszaj z marynatą z oliwy i pozostaw do zamarynowania na min 15 min.
Po tym czasie fileciki usmaż na rozgrzanej patelni, tak aby jedynie złapały rumianego koloru.
Składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Na górę dodaj fileciki Garden Gourmet i dressing WINIARY. Opcjonalnie dodaj fetę, kukurydzę lub/i oliwki oraz posiekane zioła.