Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać startą na tarce o małych oczkach cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Włoszczyznę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze części. Zalać ok. 1,5 litra wody, posolić i gotować ok. 10 minut.
Mięso nabierać małą łyżeczką, robić małe klopsiki i wrzucać do wywaru z włoszczyzny. Gotować ok. 5 minut.
Śmietanę zmieszać z mąką, rozprowadzić niewielką ilością wrzącego wywaru aby ja zahartować, a następnie wlać do zupy. Całość zagotować.
Doprawić do smaku przyprawą do zup, solą, octem lub sokiem z cytryny (jeśli sok, to 2 łyżki).
Na koniec dodać kolorowy pieprz i posiekany koperek (trochę zostawić do dekoracji).
Podawać z białym pieczywem, grzankami lub ziemniakami (jeśli z ziemniaki to dodajemy je razem z włoszczyzną).
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0