Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa Grochowa Nasza Specjalność WINIARY to doskonałość sama w sobie, a jeśli dodasz do niej dobrą kiełbaskę, ziemniaki i natkę pietruszki, stworzysz coś absolutnie fantastycznego! Pożywna grochowa to najlepszy wybór na rozgrzewający obiad.
Pożywną grochową możemy stworzyć na bazie zupy instant WINIARY. Wystarczy wzbogacić oryginalny przepis o kilka składników. Poza Zupą Grochową Nasza Specjalność WINIARY potrzebne będą ziemniaki (2 sztuki), cebula, kiełbasa śląska, trochę oleju, pieprzu, soli i natki pietruszki.
Jak przygotować pożywną grochową ? Zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę ziemniaków. Następnie zawartość opakowania Zupy Grochowej Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 800 ml zimnej wody, włóż do niej pokrojone ziemniaki i gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu.
W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, za kiełbasę w paski. Rozgrzej olej na patelni i przysmaż pokrojone składniki. Następnie przełóż je do garnka z gotującą się grochówką. Dopraw pożywną grochową solą i pieprzem, a tuż przed podaniem – posyp natką pietruszki.
Pożywna grochowa to proste, szybkie, ale jednocześnie smaczne i sycące danie. Warto sięgać po to rozwiązanie w jesienne i zimowe popołudnia, kiedy szybko chcemy zjeść coś rozgrzewającego.
Przygotowanie
41 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Zupę rozprowadź w 800 ml zimnej wody, dodaj ziemniaki. Gotuj 15 minut.
Krok 3
5 min
Cebulę oczyść i pokrój w kostkę, kiełbasę pokrój w paski, wszystko podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
10 min
Zawartość patelni przełóż do zupy i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
1 min
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
z
5
Zupę rozprowadź w 800 ml zimnej wody, dodaj ziemniaki. Gotuj 15 minut.
Krok 3
z
5
Cebulę oczyść i pokrój w kostkę, kiełbasę pokrój w paski, wszystko podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
z
5
Zawartość patelni przełóż do zupy i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0