
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pożywna grochowa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Pożywną grochową możemy stworzyć na bazie zupy instant WINIARY. Wystarczy wzbogacić oryginalny przepis o kilka składników. Poza Zupą Grochową Nasza Specjalność WINIARY potrzebne będą ziemniaki (2 sztuki), cebula, kiełbasa śląska, trochę oleju, pieprzu, soli i natki pietruszki.
Jak przygotować pożywną grochową ? Zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę ziemniaków. Następnie zawartość opakowania Zupy Grochowej Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 800 ml zimnej wody, włóż do niej pokrojone ziemniaki i gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu.
W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, za kiełbasę w paski. Rozgrzej olej na patelni i przysmaż pokrojone składniki. Następnie przełóż je do garnka z gotującą się grochówką. Dopraw pożywną grochową solą i pieprzem, a tuż przed podaniem – posyp natką pietruszki.
Pożywna grochowa to proste, szybkie, ale jednocześnie smaczne i sycące danie. Warto sięgać po to rozwiązanie w jesienne i zimowe popołudnia, kiedy szybko chcemy zjeść coś rozgrzewającego.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
15 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2 z 5
Zupę rozprowadź w 800 ml zimnej wody, dodaj ziemniaki. Gotuj 15 minut.
Krok 3 z 5
Cebulę oczyść i pokrój w kostkę, kiełbasę pokrój w paski, wszystko podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4 z 5
Zawartość patelni przełóż do zupy i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5 z 5
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0