Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa Grochowa Nasza Specjalność WINIARY to doskonałość sama w sobie, a jeśli dodasz do niej dobrą kiełbaskę, ziemniaki i natkę pietruszki, stworzysz coś absolutnie fantastycznego! Pożywna grochowa to najlepszy wybór na rozgrzewający obiad.
Pożywną grochową możemy stworzyć na bazie zupy instant WINIARY. Wystarczy wzbogacić oryginalny przepis o kilka składników. Poza Zupą Grochową Nasza Specjalność WINIARY potrzebne będą ziemniaki (2 sztuki), cebula, kiełbasa śląska, trochę oleju, pieprzu, soli i natki pietruszki.
Jak przygotować pożywną grochową ? Zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę ziemniaków. Następnie zawartość opakowania Zupy Grochowej Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 800 ml zimnej wody, włóż do niej pokrojone ziemniaki i gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu.
W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, za kiełbasę w paski. Rozgrzej olej na patelni i przysmaż pokrojone składniki. Następnie przełóż je do garnka z gotującą się grochówką. Dopraw pożywną grochową solą i pieprzem, a tuż przed podaniem – posyp natką pietruszki.
Pożywna grochowa to proste, szybkie, ale jednocześnie smaczne i sycące danie. Warto sięgać po to rozwiązanie w jesienne i zimowe popołudnia, kiedy szybko chcemy zjeść coś rozgrzewającego.
Komentarze 0