Pożywna zupa z kurczaka i chorizo to potrawa dla miłośników kuchni świata, zwłaszcza kuchni hiszpańskiej. Kiełbasa chorizo dodaje ostrości i paprykowego smaku delikatnej zupie pełnej warzyw. Dodatek mięsa z kurczaka sprawia, że danie jest jeszcze bardziej sycące i talerz takiej zupy może stanowić pełny posiłek. Przygotowanie takiego obiadu nie jest skomplikowane. Z powodzeniem możesz od razu zrobić większą porcję i mieć gotowe danie na kilka dni – taka opcja świetnie sprawdzi się wtedy, gdy nie masz czasu gotować, a chcesz zjeść coś domowego lub zaserwować coś takiego swoim domownikom.
Zupa z kurczaka i chorizo z nutą hiszpańskich smaków
Chorizo to kiełbasa wieprzowa, bardzo popularna właśnie w Hiszpanii. Wykorzystuje się ją do wielu dań. Jest też popularnym elementem hiszpańskich tapas, czyli przekąsek serwowanych na zimno lub na ciepło. Chorizo ma charakterystyczny, mocny zapach i pikantny smak, co podkreśla charakter potraw. Poziom ostrości chorizo zależy od tego, jaką papryką zostało doprawione mięso. Czasami do mięsa dodaje się też zioła, dlatego kiełbasa może smakować nieco inaczej, w zależności od regionu czy sposobu jej przygotowania.
Zupa z kurczaka i chorizo w Twoim menu
Taka potrawa z pewnością zaskoczy Twoich bliskich i urozmaici Twoje codzienne menu. Świetnie sprawdzi się w czasie jesiennych lub zimowych dni, gdy na oknem chłód, wiatr i deszcz. To nasz sprawdzony sposób na rozgrzanie od środka i zjedzenie czegoś naprawdę pysznego. Zainspiruj się naszym przepisem i gotuj razem z nami!
Komentarze 0