Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa ogórkowa z mięsem i ryżem to pomysł na nową wersję tradycyjnej ogórkowej. Zamiast ziemniaków dodajemy do niej mielone mięso i ryż. Mimo tej wariacji zupa ogórkowa nie traci nic ze swojej tradycyjnej, uroczej prostoty – całość zabielamy śmietaną i doprawiamy jedynie solą i pieprzem. Pomysł na zupę ogórkową z mięsem i ryżem to przepis mniej tradycyjny, ale tak samo niezawodny, i oczywiście – wyjątkowo smaczny!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
7 min
W garnku z grubym dnem rozgrzej masło.
Krok 2
25 min
Wyciśnij przez praskę czosnek, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij mieszając. Dodaj mielone mięso i smaż, przegarniając łopatką, aż się zrumieni.
Krok 3
5 min
Zalej 5 szklankami wody, dołóż startą na grubych oczkach marchewkę, doprowadź do wrzenia i wsyp ryż.
Krok 4
15 min
Gotuj, często mieszając, aż ryż będzie prawie miękki.
Krok 5
8 min
Zawartość opakowań Zup ogórkowych rozprowadź w 1/2 l wody, mieszając wlej do garnka. Gotuj często mieszając ok. 7 min.
Krok 6
5 min
Na koniec zabiel śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
6
W garnku z grubym dnem rozgrzej masło.
Krok 2
z
6
Wyciśnij przez praskę czosnek, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij mieszając. Dodaj mielone mięso i smaż, przegarniając łopatką, aż się zrumieni.
Krok 3
z
6
Zalej 5 szklankami wody, dołóż startą na grubych oczkach marchewkę, doprowadź do wrzenia i wsyp ryż.
Krok 4
z
6
Gotuj, często mieszając, aż ryż będzie prawie miękki.
Krok 5
z
6
Zawartość opakowań Zup ogórkowych rozprowadź w 1/2 l wody, mieszając wlej do garnka. Gotuj często mieszając ok. 7 min.
Krok 6
z
6
Na koniec zabiel śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0