Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnąca, gęsta zupa grochowa inaczej - z ziemniakami oraz podsmażanymi plasterkami kiełbasy wyborowej, z papryką i cebulą, posypana pachnącą natką. Zamiast pokrojonego ziemniaka możesz dodać dwie-trzy łyżki ziemniaczanego puree - zupa będzie bardziej kremowa.
Przygotowanie
63 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Do zupy dodaj ziemniaki i gotuj 15 minut.
Krok 3
20 min
Cebulę i paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Podsmaż razem na oleju.
Krok 4
15 min
Przełóż warzywa i kiełbasę do zupy. Zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
3 min
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
z
5
Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Do zupy dodaj ziemniaki i gotuj 15 minut.
Krok 3
z
5
Cebulę i paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Podsmaż razem na oleju.
Krok 4
z
5
Przełóż warzywa i kiełbasę do zupy. Zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0