
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
15 minKrok 5
5 min
Krok 1 z 5
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2,5 litrami wody, zagotować. Przyprawić ziarenkami smaku, pieprzem i solą, gotować do miękkości.

Krok 2 z 5
Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa.

Krok 3 z 5
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy.

Krok 4 z 5
Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy.

Krok 5 z 5
Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0