Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Szynka wieprzowa bez kości
1 
Papryka czerwona
60 dag
Pieczarki
3 
Ogórek kiszony
0.5 szklanka
Makaron ryżowy
3 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 Płaska łyżka
Mąka
1 trochę
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.37 g
Wartość energetyczna
731.21 kcal
Białko
13.11 g
Tłuszcze
67.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
20 min
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2,5 litrami wody, zagotować. Przyprawić ziarenkami smaku, pieprzem i solą, gotować do miękkości.
Krok 2
10 min
Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa.
Krok 3
5 min
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy.
Krok 4
15 min
Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy.
Krok 5
5 min
Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 1 z 5

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2,5 litrami wody, zagotować. Przyprawić ziarenkami smaku, pieprzem i solą, gotować do miękkości.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 2 z 5

Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 3 z 5

Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 4 z 5

Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 5 z 5

Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.

Pyszna zupa gulaszowa z czerwoną papryką i makaronem ryżowym – kompozycja smaków, która z pewnością Was zachwyci. Zupa gulaszowa - lekko pikantna, poparta słodkim smakiem papryki i wzbogacona o makaron ryżowy – w tym wariancie smakuje wybornie i gwarantujemy, że będzie częstym gościem na Waszych stołach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika