Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  kg
Szynka wieprzowa bez kości
1 
Papryka czerwona
60  dag
Pieczarki
3 
Ogórek kiszony
0.5  szklanka
Makaron ryżowy
3  łyżek
Koncentrat pomidorowy
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
1  Płaska łyżka
Mąka
trochę
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.24 g
Węglowodany
17.03 g
Tłuszcze
15.95 g
Wartość energetyczna
339.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna zupa gulaszowa z czerwoną papryką i makaronem ryżowym – kompozycja smaków, która z pewnością Was zachwyci. Zupa gulaszowa - lekko pikantna, poparta słodkim smakiem papryki i wzbogacona o makaron ryżowy – w tym wariancie smakuje wybornie i gwarantujemy, że będzie częstym gościem na Waszych stołach.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    20 min
    Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2,5 litrami wody, zagotować. Przyprawić ziarenkami smaku, pieprzem i solą, gotować do miękkości.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa.
  • Krok 3

    5 min
    Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy.
  • Krok 4

    15 min
    Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy.
  • Krok 5

    5 min
    Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 1 z 5

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2,5 litrami wody, zagotować. Przyprawić ziarenkami smaku, pieprzem i solą, gotować do miękkości.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 2 z 5

Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 3 z 5

Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 4 z 5

Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy.

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

Krok 5 z 5

Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Grzyby
  • Makaron
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    1 godz Łatwy
  • Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

    Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

    1 godz 2 min Łatwy
  • Żeberka wieprzowe duszone w piwie

    Żeberka wieprzowe duszone w piwie

    1 godz 55 min Łatwy
  • Zupa koperkowa z makaronem

    Zupa koperkowa z makaronem

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu