
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rosół z makaronem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
30 minKrok 4
20 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Udko dokładnie umyj i oczyść. W garnku zagotuj wodę i wrzuć udko. Dodaj ziele angielskie, ziarenka pieprzu i listek laurowy. Powoli gotuj.
Krok 2 z 5
Marchewkę, korzeń pietruszki oraz seler obierz, umyj pod bieżącą wodą i pokrój w kosteczkę lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por umyj i posiekaj w cienkie paseczki. Czosnek obierz i umyj.
Krok 3 z 5
Wszystkie przygotowane warzywa wrzuć do rosołu. Gotuj na bardzo wolnym ogniu przynajmniej 30 minut. W tym czasie, według instrukcji na opakowaniu, ugotuj makaron.
Krok 4 z 5
Następnie z rosołu wyjmij udko. Oddziel mięso od kości. Mięso pokrój na małe kawałki i wrzuć z powrotem do rosołu. Dodaj natkę pietruszki, lubczyk, koperek oraz oliwę z oliwek. Dopraw do smaku solą morską. Gotuj na bardzo małym ogniu jeszcze 20 minut.
Krok 5 z 5
Rosół podawaj z ugotowanym makaronem. Dla młodszych dzieci, zupę możesz zmiksować blenderem na papkę. Smacznego :)
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0