Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

(0)
2 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
3  l
Woda
300  g
Filet z dorsza
150  ml
Białe wino wytrawne
1  kg
Głowy, korpusy ryb np. karpia czy łososia
4 
Marchewka
2 
Seler
4 
Pietruszka
2 
Cebula
4 
Liść laurowy
4 
Ziele angielskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  pęczek
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.44 g
Węglowodany
6.44 g
Tłuszcze
8.1 g
Wartość energetyczna
244.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Baza zupy ze złocistego Bulionu warzywnego WINIARY to doskonała podstawa do stworzenia pysznej zupy. Wraz ze świeżymi warzywami, znakomitym dorszem i odrobiną dobrego białego wina stworzy prawdziwie magiczną potrawę, która przyciągnie swoim niesamowitym zapachem i zapewni gotującemu aplauz. Idealna zupa rybna na wigilijną wieczerzę!

Przygotowanie

126 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebule opal nad gazem.
  • Krok 2

    100 min
    Przygotuj wywar z połowy warzyw rosołowych, liści laurowych, ziela angielskiego, głów ryb pozbawionych oczu i skrzeli oraz Bulionu warzywnego WINIARY. Gotuj na małym ogniu przez 90 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Ugotowany wywar przecedź przez gazę. Powinno Ci zostać około 2 litrów.
  • Krok 4

    11 min
    Pozostałą część warzyw pokrój w cienkie paseczki, wrzuć do przecedzonego wywaru, gotuj 5 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Następnie dopraw do smaku, dodaj wino i ponownie zagotuj.
  • Krok 6

    2 min
    Dorsza pokrój w kostki i dodaj odpowiednią ilość do gotującej się zupy na około 2-3 minuty przed podaniem.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj w bulionówkach ze świeżo siekanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.
Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 1 z 7

Cebule opal nad gazem.

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 2 z 7

Przygotuj wywar z połowy warzyw rosołowych, liści laurowych, ziela angielskiego, głów ryb pozbawionych oczu i skrzeli oraz Bulionu warzywnego WINIARY. Gotuj na małym ogniu przez 90 minut.

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 3 z 7

Ugotowany wywar przecedź przez gazę. Powinno Ci zostać około 2 litrów.

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 4 z 7

Pozostałą część warzyw pokrój w cienkie paseczki, wrzuć do przecedzonego wywaru, gotuj 5 minut.

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 5 z 7

Następnie dopraw do smaku, dodaj wino i ponownie zagotuj.

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 6 z 7

Dorsza pokrój w kostki i dodaj odpowiednią ilość do gotującej się zupy na około 2-3 minuty przed podaniem.

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Krok 7 z 7

Podawaj w bulionówkach ze świeżo siekanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa pieczarkowa z makaronem

    Zupa pieczarkowa z makaronem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    1 godz 27 min Łatwy
  • Barszcz czerwony czysty

    Barszcz czerwony czysty

    1 godz 30 min Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

    Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu