Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flaki wołowo-drobiowe

0
166 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Flaki wołowe
1 
Udo kurczaka
1 
Udo indyka
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
1 kawałek
Seler naciowy
1 
Cebula
2 liści
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie
1 trochę
Sól
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Papryka ostra
0.5 łyżeczka
Majeranek
1 trochę
Imbir
0.5 łyżeczka
Gałka muszkatołowa
1 trochę
Przyprawa do flaków

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
159.97 kcal
Tłuszcze
7.49 g
Węglowodany
3.53 g
Białko
18.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

166 min
Krok 1
30 min
Flaki obgotowujemy dwukrotnie (zmieniamy wodę), odcedzamy.
Krok 2
15 min
W tym czasie obieramy warzywa, cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu (kroimy na grube plastry)
Krok 3
25 min
Udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy. Gotujemy.
Krok 4
74 min
Z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa. Do rosołu wkładamy flaki, gotujemy około 1 godz.
Krok 5
2 min
Kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy.
Krok 6
20 min
Z udek zdejmujemy skórę (jeśli ktoś lubi skórkę może dodać), mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków, gotujemy jeszcze z 10 min.
Flaki wołowo-drobiowe

Krok 1 z 6

Flaki obgotowujemy dwukrotnie (zmieniamy wodę), odcedzamy.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 2 z 6

W tym czasie obieramy warzywa, cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu (kroimy na grube plastry)

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 3 z 6

Udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy. Gotujemy.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 4 z 6

Z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa. Do rosołu wkładamy flaki, gotujemy około 1 godz.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 5 z 6

Kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 6 z 6

Z udek zdejmujemy skórę (jeśli ktoś lubi skórkę może dodać), mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków, gotujemy jeszcze z 10 min.

Flaki wołowo-wieprzowe są tradycyjnym daniem serwowanym zazwyczaj w okresie świątecznym. Aromat gęstej zupy zachęca do spróbowania, aż w konsekwencji nie można się od niej oderwać. Sprawdź, jak przygotować rozgrzewającą zupę na bazie domowego rosołu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika