Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Flaki wołowo-drobiowe

Flaki wołowo-drobiowe

(0)
2 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kamila57

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Flaki wołowe
1 
Udo kurczaka
1 
Udo indyka
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
1  kawałek
Seler naciowy
1 
Cebula
2  liści
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie
trochę
Sól
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Papryka ostra
0.5  łyżeczka
Majeranek
trochę
Imbir
0.5  łyżeczka
Gałka muszkatołowa
trochę
Przyprawa do flaków
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.85 g
Węglowodany
3.53 g
Tłuszcze
7.49 g
Wartość energetyczna
159.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Flaki wołowo-wieprzowe są tradycyjnym daniem serwowanym zazwyczaj w okresie świątecznym. Aromat gęstej zupy zachęca do spróbowania, aż w konsekwencji nie można się od niej oderwać. Sprawdź, jak przygotować rozgrzewającą zupę na bazie domowego rosołu!
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Kruche ciastka posypane cukrem   Gofry z jogurtem greckim

Przygotowanie

166 min
  • Krok 1

    30 min
    Flaki obgotowujemy dwukrotnie (zmieniamy wodę), odcedzamy.
  • Krok 2

    15 min
    W tym czasie obieramy warzywa, cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu (kroimy na grube plastry)
  • Krok 3

    25 min
    Udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy. Gotujemy.
  • Krok 4

    74 min
    Z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa. Do rosołu wkładamy flaki, gotujemy około 1 godz.
  • Krok 5

    2 min
    Kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy.
  • Krok 6

    20 min
    Z udek zdejmujemy skórę (jeśli ktoś lubi skórkę może dodać), mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków, gotujemy jeszcze z 10 min.
Flaki wołowo-drobiowe

Krok 1 z 6

Flaki obgotowujemy dwukrotnie (zmieniamy wodę), odcedzamy.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 2 z 6

W tym czasie obieramy warzywa, cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu (kroimy na grube plastry)

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 3 z 6

Udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy. Gotujemy.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 4 z 6

Z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa. Do rosołu wkładamy flaki, gotujemy około 1 godz.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 5 z 6

Kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy.

Flaki wołowo-drobiowe

Krok 6 z 6

Z udek zdejmujemy skórę (jeśli ktoś lubi skórkę może dodać), mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków, gotujemy jeszcze z 10 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rosół z kurczaka – najprostszy przepis

    Rosół z kurczaka – najprostszy przepis

    4 godz 42 min Średni
  • Botwinka z ziemniakami

    Botwinka z ziemniakami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Rosół z kury

    Rosół z kury

    2 godz 6 min Średni
  • Forszmak z kurczaka

    Forszmak z kurczaka

    1 godz 8 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu