Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Flaki wołowo-wieprzowe są tradycyjnym daniem serwowanym zazwyczaj w okresie świątecznym. Aromat gęstej zupy zachęca do spróbowania, aż w konsekwencji nie można się od niej oderwać. Sprawdź, jak przygotować rozgrzewającą zupę na bazie domowego rosołu!
Flaki obgotowujemy dwukrotnie (zmieniamy wodę), odcedzamy.
Krok 2
15 min
W tym czasie obieramy warzywa, cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu (kroimy na grube plastry)
Krok 3
25 min
Udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy. Gotujemy.
Krok 4
74 min
Z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa. Do rosołu wkładamy flaki, gotujemy około 1 godz.
Krok 5
2 min
Kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy.
Krok 6
20 min
Z udek zdejmujemy skórę (jeśli ktoś lubi skórkę może dodać), mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków, gotujemy jeszcze z 10 min.
Krok 1
z
6
Flaki obgotowujemy dwukrotnie (zmieniamy wodę), odcedzamy.
Krok 2
z
6
W tym czasie obieramy warzywa, cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu (kroimy na grube plastry)
Krok 3
z
6
Udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy. Gotujemy.
Krok 4
z
6
Z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa. Do rosołu wkładamy flaki, gotujemy około 1 godz.
Krok 5
z
6
Kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy.
Krok 6
z
6
Z udek zdejmujemy skórę (jeśli ktoś lubi skórkę może dodać), mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków, gotujemy jeszcze z 10 min.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0