Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa grochowa z kapustą i golonką dzięki Zupie Grochowej Nasza Specjalność WINIARY jest nie tylko przepyszna, ale też banalnie łatwa w przygotowaniu! Chociaż grochówka jest kojarzona jako typowo żołnierska zupa, jest na tylko smaczna i pożywna, że możesz ją podawać całej rodzinie! Do każdej porcji włóż kawałeczek miękkiej, ugotowanej golonki i posyp grochówkę majerankiem.
Przygotowanie
67 min
Krok 1
5 min
Seler i marchewkę obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
35 min
Golonki oczyść, umyj i ugotuj w litrze wody z warzywami.
Krok 3
15 min
Gdy golonki będą miękkie, wrzuć kapustę pokrojoną na drobno, gotuj 15 minut.
Krok 4
5 min
Zupę grochową rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wlej do kapusty. Gotuj razem 5 minut.
Krok 5
5 min
Golonki przekrój, by otrzymać 4 części.
Krok 6
2 min
Zupę podaj z kawałkiem golonki, posyp majerankiem i pieprzem.
Krok 1
z
6
Seler i marchewkę obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
z
6
Golonki oczyść, umyj i ugotuj w litrze wody z warzywami.
Krok 3
z
6
Gdy golonki będą miękkie, wrzuć kapustę pokrojoną na drobno, gotuj 15 minut.
Krok 4
z
6
Zupę grochową rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wlej do kapusty. Gotuj razem 5 minut.
Krok 5
z
6
Golonki przekrój, by otrzymać 4 części.
Krok 6
z
6
Zupę podaj z kawałkiem golonki, posyp majerankiem i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0