Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na domowy obiad - przepyszna zupa grochowa z boczkiem, na Bulionie na żeberkach, z warzywami i ziemniakami oraz wysmażonym wędzonym boczkiem z czosnkiem i cebulą, doprawiona majerankiem. Ułatwimy sobie pracę, jeśli warzywa i ziemniaki zetrzemy na tarce do plasterkowania. Taką domową grochówkę można także zmiksować przed dodaniem boczku i cebulki - wtedy zupa będzie bardziej kremowa. Świetna z pełnoziarnistym, ciemnym pieczywem, także w postaci grzanek.
Groch zalej 1 l wrzącej wody i pozostaw na 1 godzinę, a następnie ugotuj.
Warzywa (seler, marchewkę, pietruszkę) oczyść, pokrój w plastry, a ziemniaki pokrój na cztery części, a następnie również pokrój w plastry.
Zagotuj 500 ml wody, dodaj warzywa, ziemniaki i kostki Bulionu na żeberkach WINIARY. Gotuj 10 minut, a następnie połącz z grochem.
Pokrojony w paski boczek wysmaż, oprósz mąką i zasmaż.
Posiekaną cebulę i czosnek dodaj do boczku i zeszklij.
Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem do smaku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0