Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pożywna zupa grochowa z boczkiem i ciecierzycą jest idealna na chłodniejsze dni. Syci na długo i przyjemnie rozgrzewa. Tradycyjna grochówka jest czasochłonna, ale kiedy sięgniecie po Zupę grochową Nasza Specjalność Winiary i ciecierzycę konserwową, Wasza zupa, aromatyczna i idealnie przyprawiona, będzie gotowa w pół godziny.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na suchej patelni. Przekładamy boczek na talerz.
Krok 2
5 min
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na wytopionym tłuszczu. Dodajemy dwie szczypty papryczki chili.
Krok 3
3 min
Czosnek lekko miażdżymy, obieramy z łupinek, kroimy w plasterki. Dodajemy do zeszklonej cebuli razem i chwilę smażymy, aż uwolni swój aromat.
Krok 4
5 min
W garnku zagotowujemy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz boczek i cebulkę.
Krok 5
20 min
Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 10 minut.
Krok 6
10 min
Zawartość opakowania z zupą grochową rozprowadzamy w 0,5 l wody, dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości ziemniaków. Chwilę przed końcem gotowania dodajemy odsączoną i przepłukaną na sicie ciecierzycę.
Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na suchej patelni. Przekładamy boczek na talerz.
Krok 2
z
7
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na wytopionym tłuszczu. Dodajemy dwie szczypty papryczki chili.
Krok 3
z
7
Czosnek lekko miażdżymy, obieramy z łupinek, kroimy w plasterki. Dodajemy do zeszklonej cebuli razem i chwilę smażymy, aż uwolni swój aromat.
Krok 4
z
7
W garnku zagotowujemy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz boczek i cebulkę.
Krok 5
z
7
Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 10 minut.
Krok 6
z
7
Zawartość opakowania z zupą grochową rozprowadzamy w 0,5 l wody, dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości ziemniaków. Chwilę przed końcem gotowania dodajemy odsączoną i przepłukaną na sicie ciecierzycę.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0