Wegetariańska lasagne
1 godz 15 min
Warianty przepisu
1
słoik
Sos Boloński WINIARY
1
paczka
SENSATIONAL MIELONE Garden Gourmet
200
g
Makaron Lasagne
200
g
Ser, np. Mozzarella tarty
2
płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100
g
Tarty parmezan lub ser typu parmezan
trochę
Bazylia (same listki)
2
szklanek
Mleko
2
łyżek
Mąka pszenna
2
łyżek
Masło
1
szczypta
Mielona gałka muszkatołowa
trochę
Sól do smaku
.
Wartości odżywcze
Białko
27.22 g
Węglowodany
37.38 g
Tłuszcze
25.49 g
Wartość energetyczna
494.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Step1
7 min
Podsmaż Garden Gourmet Sensational Mielone na oliwie.
Step2
10 min
Dodaj Sos Boloński WINIARY i gotuj 10 minut.
Step3
8 min
Ugotuj makaron do lasagni według instrukcji na opakowaniu.
Step4
10 min
Przygotuj beszamel - w garnuszku rozgrzej maslo, dodaj mąką. Podsmaż na małym ogniu przez minutę i dodaj mleko. Dobrze wymieszaj i przypraw solą i gałką.
Step5
10 min
W naczyniu do pieczenia połóż warstwę sosu beszamelowego, na nim połóż warstwę makaronu i sosu pomidorowego. Posyp tartym serem. Powtórz proces jeszcze 2 razy a na samej górze posyp jeszcze parmezanem.
Step6
30 min
Piecz przez 30 minut w 180 stopniach, góra dół.
Sprawdź nasz przepis na wegetariańską lasagne z wykorzystaniem Garden Gourmet Sensational Mielone i sosu bolońskiego Winiary.
Komentarze 0