Gofry z kefirem
26min
Łatwy
2 łyżek
Cukier wanilinowy WINIARY
2 łyżeczek
5
Jajko
0.5 szklanka
Cukier
0.5 szklanka
Olej
1 szklanka
Kefir
1 szklanka
Mleko
0.5 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2.5 szklanek
Mąka tortowa
.
Wartości odżywcze
Białko
14.49 g
Węglowodany
58.57 g
Tłuszcze
40.71 g
Wartość energetyczna
648.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
3 min
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier wanilinowy.
Krok 2
3 min
Jajka z cukrem lekko ubić.
Krok 3
4 min
Dodać do nich wszystkie płyny, wymieszać
Krok 4
3 min
Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia.
Krok 5
3 min
Ponownie dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek.
Krok 6
3 min
Na rozgrzaną płytę gofrownicy wylać porcję ciasta. Gofrownicę zamknąć.
Krok 7
7 min
Gofry piec kilka minut na złoty kolor. Upieczone gofry podawać z ulubionymi dodatkami. Wyszło mi 14 gofrów.
Jeśli masz ochotę na pyszne, lekkie śniadanie lub obiad na słodko, przygotuj wyśmienite gofry z kefirem. Dodatek kefiru sprawia, że gofry są puszyste i lekkie. Gofry podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami: sezonowymi owocami, bitą śmietaną, cukrem pudrem lub cynamonem. Smacznego!
Komentarze 0