Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gofry z kakao

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
5 dag
Masło
30 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
400 ml
Mleko
0.25 szklanka
Cukier
2 łyżek
Kakao

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
218.69 kcal
Tłuszcze
8 g
Węglowodany
31.19 g
Białko
7.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
7 min
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy do głębokiej miski, dodajemy mleko i żółtka jajek, ubijamy najlepiej ręcznym mikserem, następnie dodajemy płynny tłuszcz i nadal ubijamy.
Krok 2
5 min
Gładkie ciasto łączymy delikatnie z pianą ubitą z białek.
Krok 3
10 min
Gofrownicę nagrzewamy, delikatnie natłuszczamy przed smażeniem pierwszych gofrów i wlewając kolejno porcje ciasta, smażymy chrupiące gofry.
Krok 4
2 min
Po wyjęciu z gofrownicy ustawiamy je między rusztami kratki np. z mikrofali, aby odparowały i troszkę przestygły. Podajemy kto z czym lubi, ja podałam z jogurtem orzechowym i z cukrem pudrem.
Gofry z kakao

Krok 1 z 4

Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy do głębokiej miski, dodajemy mleko i żółtka jajek, ubijamy najlepiej ręcznym mikserem, następnie dodajemy płynny tłuszcz i nadal ubijamy.

Gofry z kakao

Krok 2 z 4

Gładkie ciasto łączymy delikatnie z pianą ubitą z białek.

Gofry z kakao

Krok 3 z 4

Gofrownicę nagrzewamy, delikatnie natłuszczamy przed smażeniem pierwszych gofrów i wlewając kolejno porcje ciasta, smażymy chrupiące gofry.

Gofry z kakao

Krok 4 z 4

Po wyjęciu z gofrownicy ustawiamy je między rusztami kratki np. z mikrofali, aby odparowały i troszkę przestygły. Podajemy kto z czym lubi, ja podałam z jogurtem orzechowym i z cukrem pudrem.

Bardzo smaczne, chrupiące gofry. Pięknie prezentują się podane bez dodatków, można również serwować je z cukrem pudrem, owocami, bitą śmietaną, sosami o owocami. Zobacz, jak przygotować chrupiące gofry z kakao z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY. Gładkie ciasto sprawdzi się na każdą okazję.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika