Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem
Dodaj do CookBook

Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem

(0)
2 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Mąka pszenna
2 
Jajko
1  szczypta
Sól
1  łyżka
Masło
300  ml
Mleko
2  łyżek
Ser parmezan
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
3  łyżek
Natka pietruszki
1 
Pierś Z Kurczaka
trochę
Pieprz
0.5  łyżeczka
Pieprz cayenne
1  łyżeczka
Papryka wędzona
5  łyżek
Olej rzepakowy
1 
Cebula
2  łyżek
Ocet winny
trochę
Koperek Świeży
trochę
Sałata
1 
Cebula
8 
Pomidory
1 
Ogórek
4 
Jajko
2  łyżek
Ocet
trochę
Ser parmezan
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.7 g
Wartość energetyczna
445.9 kcal
Tłuszcze
24.2 g
Białko
23.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wytrawne gofry pietruszkowe z piersią kurczaka i dużą ilością warzyw oraz jajem w koszulce, podałam z fajnym Sosem ziołowym WINIARY. Gofry podałam w formie kanapki. Są fajną i pyszną propozycją na przekąskę. Gofry można serwować nie tylko na słodko. Do moich dodałam starty parmezan i zdrową natkę.



Zwycięski przepis miesiąca Magdaleny Kaczmarek https://wesolakuchnia.blogspot.com

Przygotowanie

130 min
  • Krok 1

    80 min
    Pierś z kurczaka przełóż do miski, dodaj cebule pokrojoną, sól, pieprz, papryki, ocet winny, trzy łyżki oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę albo na noc. Pierś usmaż na patelni, a jak przestygnie pokrój w plastry.
  • Krok 2

    30 min
    Żółtka, mąkę, sól, mleko, roztopione masło, proszek, parmezan przełóż do miski i połącz mikserem. Białka ubij na sztywno i dodaj do ciasto delikatnie mieszając. Na końcu dodaj natkę. Gofry upiecz na złoty kolor w gofrownicy wysmarowanej olejem.
  • Krok 3

    20 min
    Gofra polej sosem, połóż liść sałaty, plastry kurczaka, ogórka, pomidorki, cebulę piórka. W garnku zagotuj dwa litry wody, dodaj ocet i sól. Do gotującej wody wbij jajka i gotuj na wolnym ogniu około 3-4 minuty. Gofry podawaj z jajkiem w koszulce, polej sosem ziołowym, posyp parmezanem, przykryj drugim gofrem.
Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem

Krok 1 z 3

Pierś z kurczaka przełóż do miski, dodaj cebule pokrojoną, sól, pieprz, papryki, ocet winny, trzy łyżki oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę albo na noc. Pierś usmaż na patelni, a jak przestygnie pokrój w plastry.

Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem

Krok 2 z 3

Żółtka, mąkę, sól, mleko, roztopione masło, proszek, parmezan przełóż do miski i połącz mikserem. Białka ubij na sztywno i dodaj do ciasto delikatnie mieszając. Na końcu dodaj natkę. Gofry upiecz na złoty kolor w gofrownicy wysmarowanej olejem.

Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem

Krok 3 z 3

Gofra polej sosem, połóż liść sałaty, plastry kurczaka, ogórka, pomidorki, cebulę piórka. W garnku zagotuj dwa litry wody, dodaj ocet i sól. Do gotującej wody wbij jajka i gotuj na wolnym ogniu około 3-4 minuty. Gofry podawaj z jajkiem w koszulce, polej sosem ziołowym, posyp parmezanem, przykryj drugim gofrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kanapki
  • Niski poziom soli
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu