Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka przełóż do miski, dodaj cebule pokrojoną, sól, pieprz, papryki, ocet winny, trzy łyżki oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę albo na noc. Pierś usmaż na patelni, a jak przestygnie pokrój w plastry.
Żółtka, mąkę, sól, mleko, roztopione masło, proszek, parmezan przełóż do miski i połącz mikserem. Białka ubij na sztywno i dodaj do ciasto delikatnie mieszając. Na końcu dodaj natkę. Gofry upiecz na złoty kolor w gofrownicy wysmarowanej olejem.
Gofra polej sosem, połóż liść sałaty, plastry kurczaka, ogórka, pomidorki, cebulę piórka. W garnku zagotuj dwa litry wody, dodaj ocet i sól. Do gotującej wody wbij jajka i gotuj na wolnym ogniu około 3-4 minuty. Gofry podawaj z jajkiem w koszulce, polej sosem ziołowym, posyp parmezanem, przykryj drugim gofrem.