Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami
47min
Łatwy
1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1.5 łyżeczek
2 łyżeczek
3
Jajko
3 łyżek
Cukier
150 ml
Olej
2 szklanek
Mleko
40 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżeczka
Cynamon
3
Jabłka
1 łyżka
Cukier
2 łyżek
Woda
.
Wartości odżywcze
Białko
14.7 g
Węglowodany
72.55 g
Tłuszcze
26.96 g
Wartość energetyczna
567.77 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
5 min
Całe jajka wbić do miski. Dodać cukier wanilinowy, wsypać cukier kryształ. Wszystko razem zmiksować.
Krok 2
5 min
Następnie wlać olej, dodać mleko. Wsypać przesianą mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia. Wsypać łyżeczkę mielonego cynamonu i zmiksować na małych obrotach miksera.
Krok 3
10 min
Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Krok 4
1 min
Upieczone wyłożyć na kratkę, lekko przestudzić.
Krok 5
5 min
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.
Krok 6
15 min
Wsypać do garnka, wlać odrobinę wody, gotować do miękkości.
Krok 7
2 min
Wsypać cukier wanilinowy i cukier kryształ.
Krok 8
3 min
Wymieszać i ostudzić.
Krok 9
1 min
Gofry podawać z prażonymi jabłkami.
Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami, czyli idealna kompozycja wybornego smaku i intrygującego zapachu. Jajka miksujemy z cukrem oraz Cukrem waniliowym WINIARY. Następnie dodajemy olej, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Przygotowujemy ciasto na gofrownicy i na gotowe gofry kładziemy prażone jabłka. Pycha!
Komentarze 1