
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
1 minKrok 5
5 minKrok 6
15 minKrok 7
2 minKrok 8
3 minKrok 9
1 minKrok 1 z 9
Całe jajka wbić do miski. Dodać cukier wanilinowy, wsypać cukier kryształ. Wszystko razem zmiksować.
Krok 2 z 9
Następnie wlać olej, dodać mleko. Wsypać przesianą mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia. Wsypać łyżeczkę mielonego cynamonu i zmiksować na małych obrotach miksera.
Krok 3 z 9
Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Krok 4 z 9
Upieczone wyłożyć na kratkę, lekko przestudzić.
Krok 5 z 9
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.
Krok 6 z 9
Wsypać do garnka, wlać odrobinę wody, gotować do miękkości.
Krok 7 z 9
Wsypać cukier wanilinowy i cukier kryształ.
Krok 8 z 9
Wymieszać i ostudzić.
Krok 9 z 9
Gofry podawać z prażonymi jabłkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1