Sałatka z roszponką i szpinakiem
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
Krok 2
5 min
Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
Krok 3
3 min
Dodać pokrojony w kostkę ser.
Krok 4
2 min
Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
Krok 5
2 min
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.
Sałatka z roszponką i szpinakiem to dobra i lekka propozycja na wiosenne danie, które może pełnić rolę przekąski i dodatku do grilla. Szpinak, dzięki swoim właściwościom oczyszczającym dobrze wpływa na przemianę materii, więc można polecić go osobom dbającym o linię. Ponad to bardzo dobrze smakuje i jest niezwykle sycący. Smacznego!
Komentarze 0