Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z roszponką i szpinakiem to dobra i lekka propozycja na wiosenne danie, które może pełnić rolę przekąski i dodatku do grilla. Szpinak, dzięki swoim właściwościom oczyszczającym dobrze wpływa na przemianę materii, więc można polecić go osobom dbającym o linię. Ponad to bardzo dobrze smakuje i jest niezwykle sycący. Możesz też wypróbować inny przepis na sałatkę z roszponką. Smacznego!
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
Krok 2
5 min
Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
Krok 3
3 min
Dodać pokrojony w kostkę ser.
Krok 4
2 min
Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
Krok 5
2 min
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.
Krok 1
z
5
Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
Krok 2
z
5
Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
Krok 3
z
5
Dodać pokrojony w kostkę ser.
Krok 4
z
5
Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
Krok 5
z
5
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0