Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z roszponką i szpinakiem to dobra i lekka propozycja na wiosenne danie, które może pełnić rolę przekąski i dodatku do grilla. Szpinak, dzięki swoim właściwościom oczyszczającym dobrze wpływa na przemianę materii, więc można polecić go osobom dbającym o linię. Ponad to bardzo dobrze smakuje i jest niezwykle sycący. Możesz też wypróbować inny przepis na sałatkę z roszponką. Smacznego!
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
Krok 2
5 min
Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
Krok 3
3 min
Dodać pokrojony w kostkę ser.
Krok 4
2 min
Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
Krok 5
2 min
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.
Krok 1
z
5
Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
Krok 2
z
5
Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
Krok 3
z
5
Dodać pokrojony w kostkę ser.
Krok 4
z
5
Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
Krok 5
z
5
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0