Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym
Dodaj do CookBook

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

(0)
25 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Awokado
100  g
Rukola
1 
Makrela wędzona
0.5 
Czerwona cebula
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Koperek
trochę
Sos chrzanowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.8 g
Wartość energetyczna
499.5 kcal
Tłuszcze
25 g
Białko
11 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym to propozycja smakowitej i sycącej potrawy. Jeśli lubisz wędzone ryby (makrelę lub pstrąga), ale przejadły Ci się już jednolite pasty, spróbuj oryginalnej zielonej sałatki z kawałkami wędzonej ryby.

Takie połączenie składników, czyli delikatnej ryby, chrupiących piórek cebuli, aksamitnego awokado, sprężystej rukoli i Sosu chrzanowego WINIARY sprawi Ci dużą przyjemność podczas jedzenia.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    2 min
    Rozpuść sól w połowie soku z cytryny. Dodaj oliwę i wymieszaj.
  • Krok 2

    15 min
    Pokrój awokado w plastry i skrop resztą soku z cytryny, aby nie ciemniało. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Makrelę obierz ze skóry i podziel na małe kawałki lub płatki. Możesz wypróbować ten przepis także z wędzonym pstrągiem. Mięso jest delikatniejsze i lekko słodkawe.
  • Krok 3

    7 min
    Na talerzu połóż garść rukoli, na niej plastry awokado, kawałki wędzonej ryby i piórka czerwonej cebuli. Całość polej odrobiną winegretu, a kawałki ryby sosem chrzanowym. Sos chrzanowy możesz też przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć małe kropki na kawałki ryby.
  • Krok 4

    1 min
    Przypraw świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem. Jako alternatywę dla koperku możesz użyć drobno posiekanego szczypiorku. Jego lekko cebulowy posmak przełamie smak tłustej, wędzonej ryby.
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 1 z 4

Rozpuść sól w połowie soku z cytryny. Dodaj oliwę i wymieszaj.

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 2 z 4

Pokrój awokado w plastry i skrop resztą soku z cytryny, aby nie ciemniało. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Makrelę obierz ze skóry i podziel na małe kawałki lub płatki. Możesz wypróbować ten przepis także z wędzonym pstrągiem. Mięso jest delikatniejsze i lekko słodkawe.

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 3 z 4

Na talerzu połóż garść rukoli, na niej plastry awokado, kawałki wędzonej ryby i piórka czerwonej cebuli. Całość polej odrobiną winegretu, a kawałki ryby sosem chrzanowym. Sos chrzanowy możesz też przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć małe kropki na kawałki ryby.

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 4 z 4

Przypraw świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem. Jako alternatywę dla koperku możesz użyć drobno posiekanego szczypiorku. Jego lekko cebulowy posmak przełamie smak tłustej, wędzonej ryby.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z figami i szynką parmeńska

    Sałatka z figami i szynką parmeńska

    10 min Łatwy
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    14 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka

    Warstwowa sałatka

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu