Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Awokado
100  g
Rukola
1 
Makrela wędzona
0.5 
Czerwona cebula
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Koperek
trochę
Sos chrzanowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.06 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcze
28.01 g
Wartość energetyczna
527.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym to propozycja smakowitej i sycącej potrawy. Jeśli lubisz wędzone ryby (makrelę lub pstrąga), ale przejadły Ci się już jednolite pasty, spróbuj oryginalnej zielonej sałatki z kawałkami wędzonej ryby.

Takie połączenie składników, czyli delikatnej ryby, chrupiących piórek cebuli, aksamitnego awokado, sprężystej rukoli i Sosu chrzanowego WINIARY sprawi Ci dużą przyjemność podczas jedzenia.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    2 min
    Rozpuść sól w połowie soku z cytryny. Dodaj oliwę i wymieszaj.
  • Krok 2

    15 min
    Pokrój awokado w plastry i skrop resztą soku z cytryny, aby nie ciemniało. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Makrelę obierz ze skóry i podziel na małe kawałki lub płatki. Możesz wypróbować ten przepis także z wędzonym pstrągiem. Mięso jest delikatniejsze i lekko słodkawe.
  • Krok 3

    7 min
    Na talerzu połóż garść rukoli, na niej plastry awokado, kawałki wędzonej ryby i piórka czerwonej cebuli. Całość polej odrobiną winegretu, a kawałki ryby sosem chrzanowym. Sos chrzanowy możesz też przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć małe kropki na kawałki ryby.
  • Krok 4

    1 min
    Przypraw świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem. Jako alternatywę dla koperku możesz użyć drobno posiekanego szczypiorku. Jego lekko cebulowy posmak przełamie smak tłustej, wędzonej ryby.
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 1 z 4

Rozpuść sól w połowie soku z cytryny. Dodaj oliwę i wymieszaj.

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 2 z 4

Pokrój awokado w plastry i skrop resztą soku z cytryny, aby nie ciemniało. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Makrelę obierz ze skóry i podziel na małe kawałki lub płatki. Możesz wypróbować ten przepis także z wędzonym pstrągiem. Mięso jest delikatniejsze i lekko słodkawe.

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 3 z 4

Na talerzu połóż garść rukoli, na niej plastry awokado, kawałki wędzonej ryby i piórka czerwonej cebuli. Całość polej odrobiną winegretu, a kawałki ryby sosem chrzanowym. Sos chrzanowy możesz też przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć małe kropki na kawałki ryby.

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Krok 4 z 4

Przypraw świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem. Jako alternatywę dla koperku możesz użyć drobno posiekanego szczypiorku. Jego lekko cebulowy posmak przełamie smak tłustej, wędzonej ryby.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brunch
  • Dodatek
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Rodzinny posiłek
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Wegańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Karp po żydowsku

    Karp po żydowsku

    45 min Łatwy
  • Pstrąg z patelni grillowej

    Pstrąg z patelni grillowej

    1 godz 33 min Łatwy
  • Kaszubska zupa rybna

    Kaszubska zupa rybna

    1 godz 16 min Łatwy
  • Meksykańska, pikantna zupa rybna

    Meksykańska, pikantna zupa rybna

    35 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu