Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zaledwie kilkuskładnikowa, banalna do wykonania sałatka, która urzeka prostotą.. Lekko słodka, lekko pikantna dzięki kiełkom rzodkiewki i szczypiorkowi.. idealna do kromki świeżego pieczywa z masłem na śniadanie lub kolację. Zielona, bardzo zdrowa (kiełki to bomba witaminowa! szczypiorek również!) i pożywna. SKŁADNIKI:
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do chłodnej wody, gotujemy 8 minut od zagotowania).
Krok 2
15 min
Pora myjemy, kroimy z cieniutkie półtalarki. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy. 4 jajka obieramy kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 3
5 min
Jajka, pora, szczypiorek, połowę kiełek wrzucamy do miseczki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Przekładamy do miseczek, dekorujemy pozostałą częścią kiełek i pozostałym, obranym, pokrojonym jajeczkiem.
Krok 1
z
4
Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do chłodnej wody, gotujemy 8 minut od zagotowania).
Krok 2
z
4
Pora myjemy, kroimy z cieniutkie półtalarki. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy. 4 jajka obieramy kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 3
z
4
Jajka, pora, szczypiorek, połowę kiełek wrzucamy do miseczki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Przekładamy do miseczek, dekorujemy pozostałą częścią kiełek i pozostałym, obranym, pokrojonym jajeczkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0