Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SAŁATKA JAJECZNA Z KIEŁKAMI

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
1 
Por (biała część)
1 pęczek
Szczypiorek
3 łyżek
Kiełki
3 łyżek
Kiełki rzodkwi
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
12.27 g
Węglowodany
6.84 g
Wartość energetyczna
381.65 kcal
Tłuszcze
33.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do chłodnej wody, gotujemy 8 minut od zagotowania).
Krok 2
15 min
Pora myjemy, kroimy z cieniutkie półtalarki. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy. 4 jajka obieramy kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 3
5 min
Jajka, pora, szczypiorek, połowę kiełek wrzucamy do miseczki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Przekładamy do miseczek, dekorujemy pozostałą częścią kiełek i pozostałym, obranym, pokrojonym jajeczkiem.
SAŁATKA JAJECZNA Z KIEŁKAMI

Krok 1 z 4

Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do chłodnej wody, gotujemy 8 minut od zagotowania).

SAŁATKA JAJECZNA Z KIEŁKAMI

Krok 2 z 4

Pora myjemy, kroimy z cieniutkie półtalarki. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy. 4 jajka obieramy kroimy w drobną kosteczkę.

SAŁATKA JAJECZNA Z KIEŁKAMI

Krok 3 z 4

Jajka, pora, szczypiorek, połowę kiełek wrzucamy do miseczki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

SAŁATKA JAJECZNA Z KIEŁKAMI

Krok 4 z 4

Przekładamy do miseczek, dekorujemy pozostałą częścią kiełek i pozostałym, obranym, pokrojonym jajeczkiem.

Zaledwie kilkuskładnikowa, banalna do wykonania sałatka, która urzeka prostotą.. Lekko słodka, lekko pikantna dzięki kiełkom rzodkiewki i szczypiorkowi.. idealna do kromki świeżego pieczywa z masłem na śniadanie lub kolację. Zielona, bardzo zdrowa (kiełki to bomba witaminowa! szczypiorek również!) i pożywna.
SKŁADNIKI:
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika