Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasta w sam raz na dodatek do kanapek. Klasyczna pasta wzbogacona o chrzan, który nadaje jej nieco pikantnego posmaku. Majonez dekoracyjny WINIARY ustanowi ostateczną konsystencję pasty i sprawi, że nabierze ona delikatności. Do tego ogórki kiszone oraz szczypiorek, który zrównoważy smak i gotowe! Smacznego!
Przygotowanie
28 min
Krok 1
8 min
Jaja gotujemy na twardo.
Krok 2
10 min
Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski. Kroimy ogórki w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem.
Krok 4
5 min
Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem oraz pokrojonymi ogórkami. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.
Krok 1
z
4
Jaja gotujemy na twardo.
Krok 2
z
4
Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski. Kroimy ogórki w drobną kostkę.
Krok 3
z
4
Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem.
Krok 4
z
4
Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem oraz pokrojonymi ogórkami. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0