Pasta jajeczna z chrzanem
28min
Łatwy
1 łyżka
10
Jajko
2 pęczków
Szczypiorek
3 łyżek
Chrzan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
5.42 g
Wartość energetyczna
78.07 kcal
Tłuszcze
5.69 g
Węglowodany
0.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
28 min
Krok 1
8 min
Jaja gotujemy na twardo.
Krok 2
10 min
Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski.
Krok 3
5 min
Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem.
Krok 4
5 min
Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.
Pasta w sam raz na dodatek do kanapek. Klasyczna pasta wzbogacona o chrzan, który nadaje jej nieco pikantnego posmaku. Majonez dekoracyjny WINIARY ustanowi ostateczną konsystencję pasty i sprawi, że nabierze ona delikatności. Do tego szczypiorek, który zrównoważy smak i gotowe! Smacznego!
Komentarze 0