Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta jajeczna z chrzanem

0
28 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 
Jajko
2 pęczków
Szczypiorek
3 łyżek
Chrzan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
5.42 g
Wartość energetyczna
78.07 kcal
Tłuszcze
5.69 g
Węglowodany
0.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
8 min
Jaja gotujemy na twardo.
Krok 2
10 min
Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski.
Krok 3
5 min
Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem.
Krok 4
5 min
Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.
Pasta jajeczna z chrzanem

Krok 1 z 4

Jaja gotujemy na twardo.

Pasta jajeczna z chrzanem

Krok 2 z 4

Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski.

Pasta jajeczna z chrzanem

Krok 3 z 4

Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem.

Pasta jajeczna z chrzanem

Krok 4 z 4

Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.

Pasta w sam raz na dodatek do kanapek. Klasyczna pasta wzbogacona o chrzan, który nadaje jej nieco pikantnego posmaku. Majonez dekoracyjny WINIARY ustanowi ostateczną konsystencję pasty i sprawi, że nabierze ona delikatności. Do tego szczypiorek, który zrównoważy smak i gotowe! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika