Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pomidorowa z ziemniakami

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ziemniaki
50 g
WINIARY SMACZNA ZUPA Pomidorowa z makaronem
50 g
Śmietana 18%
1 łyżka
Szuszona natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.04 g
Węglowodany
3.52 g
Tłuszcze
2.53 g
Wartość energetyczna
39.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Step1
2 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Step2
7 min
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ziemniaki i delikatnie posól. Gotuj do miękkości.
Step3
7 min
Zupę pomidorową rozprowadź w szklance zimnej wody i połącz z ziemniakami. Gotuj 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Step4
3 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Step5
1 min
Podawaj posypaną natką pietruszki.
Zupa pomidorowa z ziemniakami

Step1 z 5

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zupa pomidorowa z ziemniakami

Step2 z 5

Zagotuj 1 litr wody, dodaj ziemniaki i delikatnie posól. Gotuj do miękkości.

Zupa pomidorowa z ziemniakami

Step3 z 5

Zupę pomidorową rozprowadź w szklance zimnej wody i połącz z ziemniakami. Gotuj 7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zupa pomidorowa z ziemniakami

Step4 z 5

Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.

Zupa pomidorowa z ziemniakami

Step5 z 5

Podawaj posypaną natką pietruszki.

Kto powiedział, że pomidorówka tylko z makaronem lub ryżem? Spróbujcie, jak smakuje Zupa pomidorowa Bukiet Warzyw z ziemniakami! Wystarczy ugotować ziemniaki, dodać zupę, a na koniec - śmietanę i siekaną natkę lub koperek do smaku i dekoracji. I mamy pyszną, gorącą zupę w niecałe pół godziny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika