Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto powiedział, że pomidorówka tylko z makaronem lub ryżem? Spróbujcie, jak smakuje Zupa pomidorowa Bukiet Warzyw z ziemniakami! Wystarczy ugotować ziemniaki, dodać zupę, a na koniec - śmietanę i siekaną natkę lub koperek do smaku i dekoracji. I mamy pyszną, gorącą zupę w niecałe pół godziny!
Przygotowanie
20 min
Step1
2 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Step2
7 min
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ziemniaki i delikatnie posól. Gotuj do miękkości.
Step3
7 min
Zupę pomidorową rozprowadź w szklance zimnej wody i połącz z ziemniakami. Gotuj 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Step4
3 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Step5
1 min
Podawaj posypaną natką pietruszki.
Step1
z
5
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Step2
z
5
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ziemniaki i delikatnie posól. Gotuj do miękkości.
Step3
z
5
Zupę pomidorową rozprowadź w szklance zimnej wody i połącz z ziemniakami. Gotuj 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Step4
z
5
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Step5
z
5
Podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0