Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tort sałatkowy

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
15 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Marchewka
4 
Korzeń pietruszki
5 
Ziemniaki
2 
Cebula
6 
Jajko
400 g
Groszek konserwowy
7 
Ogórek kiszony
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.39 g
Wartość energetyczna
202.98 kcal
Węglowodany
14.01 g
Białko
4.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
25 min
Marchewkę oraz pietruszkę obierz, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki.
Krok 2
10 min
Odsączone, ostudzone warzywa, a także jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Po odsączeniu z zalewy, odłóż 2 łyżki groszku do oddzielnej miseczki.
Krok 3
5 min
Pokrojone składniki wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj z 5 łyżkami majonezu. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
60 min
Gotową sałatkę przełóż do tortownicy o średnicy 16–18 cm i odstaw na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
Krok 5
5 min
Po tym czasie ostrożnie wyjmij sałatkę z tortownicy i posmaruj ze wszystkich stron 4 łyżkami majonezu. Przed podaniem udekoruj danie odłożonym wcześniej groszkiem.
Tort sałatkowy

Krok 1 z 5

Marchewkę oraz pietruszkę obierz, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki.

Tort sałatkowy

Krok 2 z 5

Odsączone, ostudzone warzywa, a także jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Po odsączeniu z zalewy, odłóż 2 łyżki groszku do oddzielnej miseczki.

Tort sałatkowy

Krok 3 z 5

Pokrojone składniki wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj z 5 łyżkami majonezu. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.

Tort sałatkowy

Krok 4 z 5

Gotową sałatkę przełóż do tortownicy o średnicy 16–18 cm i odstaw na co najmniej 1 godzinę do lodówki.

Tort sałatkowy

Krok 5 z 5

Po tym czasie ostrożnie wyjmij sałatkę z tortownicy i posmaruj ze wszystkich stron 4 łyżkami majonezu. Przed podaniem udekoruj danie odłożonym wcześniej groszkiem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika