Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Specjalnie na Wielkanoc - aromatyczny świąteczny żurek w chlebie na bazie Żurku WINIARY. Tradycyjnie z jajkiem na twardo, ale także z obsmażoną kiełbasą oraz kawałkami szynki, będzie niezwykle apetyczny i sycący. To idealna zupa na wielkanocny stół, do którego usiądziesz z najbliższymi. Wybróbuj nasz przepis na żurek wielkanocny.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Żurek Nasza Specjalność WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Kiełbasę pokrój ukośnie w 2-centymetrowe plastry i podsmaż na suchej patelni.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój na ćwiartki. W międzyczasie pokrój plastry szynki w paseczki.
Krok 4
1 min
Do ugotowanej zupy dodaj śmietanę i dopraw ją pieprzem do smaku.
Krok 5
5 min
Z bochenków chleba odkrój wierzch, wydrąż środek i podpiecz je przez chwilę w piekarniku.
Krok 6
3 min
Do jeszcze ciepłych bochenków wlej żurek wielkanocny i rozłóż kawałki jajek, kiełbasy oraz szynki. Dodaj też posiekaną natkę pietruszki.
Krok 7
1 min
Przed podaniem przykryj bochenki odkrojonymi wcześniej częściami chleba.
Krok 1
z
7
Żurek Nasza Specjalność WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
7
Kiełbasę pokrój ukośnie w 2-centymetrowe plastry i podsmaż na suchej patelni.
Krok 3
z
7
Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój na ćwiartki. W międzyczasie pokrój plastry szynki w paseczki.
Krok 4
z
7
Do ugotowanej zupy dodaj śmietanę i dopraw ją pieprzem do smaku.
Krok 5
z
7
Z bochenków chleba odkrój wierzch, wydrąż środek i podpiecz je przez chwilę w piekarniku.
Krok 6
z
7
Do jeszcze ciepłych bochenków wlej żurek wielkanocny i rozłóż kawałki jajek, kiełbasy oraz szynki. Dodaj też posiekaną natkę pietruszki.
Krok 7
z
7
Przed podaniem przykryj bochenki odkrojonymi wcześniej częściami chleba.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0