Jajka w sosie musztardowym
18min
Łatwy
250 ml
3 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
2 łyżek
Musztarda francuska
8
Jajko
2 łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Koperek
1 łyżka
Kapary
.
Wartości odżywcze
Białko
14.48 g
Węglowodany
3.89 g
Tłuszcze
60.97 g
Wartość energetyczna
624.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
18 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz ze śmietaną i musztardą, dopraw solą.
Krok 2
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
5 min
Obierz, przekrój na ćwiartki i ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj koperkiem i kaparami.
Jajka w sosie musztardowym to szybkie danie, które możesz podać na wielkanocny stół, ale także proponując swoim domownikom na co dzień, zachwycisz ich czymś nowym. Wystarczy 20 minut, aby dla czterech osób podać jajka z pysznym sosem, bo to właśnie w sosie tkwi sekret udanego dania. Do jego przygotowania użyj Majonezu dekoracyjnego WINIARY, kwaśnej śmietany i musztardy z gorczycą.
Komentarze 0