Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka w sosie musztardowym

0
18min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
2  łyżek
Musztarda francuska
8 
Jajko
2  łyżek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Koperek
1  łyżka
Kapary

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.48 g
Węglowodany
3.89 g
Tłuszcze
60.97 g
Wartość energetyczna
624.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

18 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz ze śmietaną i musztardą, dopraw solą.
Krok 2
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
5 min
Obierz, przekrój na ćwiartki i ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj koperkiem i kaparami.
Jajka w sosie musztardowym

Krok 1 z 3

Majonez połącz ze śmietaną i musztardą, dopraw solą.

Jajka w sosie musztardowym

Krok 2 z 3

Jajka ugotuj na twardo.

Jajka w sosie musztardowym

Krok 3 z 3

Obierz, przekrój na ćwiartki i ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj koperkiem i kaparami.

Jajka w sosie musztardowym to szybkie danie, które możesz podać na wielkanocny stół, ale także proponując swoim domownikom na co dzień, zachwycisz ich czymś nowym. Wystarczy 20 minut, aby dla czterech osób podać jajka z pysznym sosem, bo to właśnie w sosie tkwi sekret udanego dania. Do jego przygotowania użyj Majonezu dekoracyjnego WINIARY, kwaśnej śmietany i musztardy z gorczycą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha