Nasze przepisy Dania z grzankami

Dania z grzankami

Do kremowych zup i sałatek, albo na śniadanie w postaci tostów lub gorących kanapek – grzanki w kuchni mają mnóstwo zastosowań. To prosty sposób na niemarnowanie żywności, bo do ich przyrządzenia możemy wykorzystać czerstwe resztki pieczywa. Można zapiec je z masłem w opiekaczu, pokroić w kostkę i usmażyć (tzw. krutony), lub obsmażyć w jajecznej panierce. Mamy dla Was setki pomysłów na rozmaite grzanki i sposoby ich wykorzystania – grzanki pikantne, ziołowe, omletowe, na słodko, wytrawnie i słono, podawane z dziesiątkami pomysłowych dodatków! A czasem stanowiące dodatek do pysznej potrawy – na przykład domowych kremowych zup. Na rodzinny posiłek, na piknik, na imprezę i na różne specjalne okazje – sprawdzone pomysły na grzanki i potrawy z grzankami przydadzą się na pewno!